home to blog Intre timp la Timisoara

Intre timp la Timisoara

Daca vrei sa circuli cu autobuzul iti iei un bilet, daca vrei sa circuli cu tramvaiul iti iei alt bilet si daca vrei cu troleul inca un bilet. Teoretic e corect, insa nu acelasi bilet. Asa incat apare un cod de culori:

Albastru, roz, galben. Sunt curios cine va retine culorile astea, dar si cine se va urca cu culoarea gresita in mijlocul de transport incorect. Asa incat daca vrei sa te duci dintr-un loc intr-altul, trebuie sa te gandesti nu numai cum ajungi acolo, ci si cu ce ajungi acolo si sa actionezi in consecinta. Adica am nevoie de doua tramvaie si 3 troleibuze? Atunci trebuie sa-mi iau doua bilete roz si trei galbene. Perfect, creste gradul de gandire si atentie al timisorenilor.

Ahahaha. Nu stiu cui i-a venit minunata idee, dar presupun ca astia de la Timisoara sunt odihniti rau sau foarte plictisiti.
Poza via Facebookul lui Mihai.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Intre timp la Timisoara

  1. da si eu inca ma mir ce i-o apucat, pentru ca era asa simplu sistemul inainte, express avea un fel si restul alt fel(tramvai, trolebuz, whateva). Bine ca exista optiunea “portofel electronic” si cred ca o sa apelez la el cat de curand – fara culori

  2. Totusi gandite .. daca se alegeau bilete pentru autobuz de culoare rosie iar pentru tramvai verzi si venea un daltonist.. frumos , elegant .

  3. Din comunicatul RATT: “Scopul este acumularea de informatii legate de modul de vanzare al biletelor de o calatorie pentru fiecare mod de transport in parte.[…]Validarea unui bilet de o calatorie intr-un mijloc de transport urban se considera ca plata a serviciului si nu constituie contraventie chiar daca tipul de bilet corespunde coloristic altui mijloc de transport. De exemplu daca aveti la indemana un bilet galben (care corespunde calatoriei cu tramvaiul) si alegeti sa il validati intr-un troleibuz ati procedat corect”. Deci, pe localnici nu o sa-i afecteze. O sa-i ajute pe cei de la RATT sa renunte, probabil, la un mijloc de transport, pentru ca nu are destui “fani”.

  4. Gresit! Bilete de autobuz 2 lei, bilete de troleibuz 2 lei, bilete de tramvai 0 lei…cam asa ar fi corect…sau chiar sa fim platiti pt ca mergem cu jeguri de tramvaie in care ne putem imbolnavi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.