home to blog Internetul mobil il va depasi pe cel fix si in Romania

Internetul mobil il va depasi pe cel fix si in Romania

Un infografic facut de Breeze Mobile ne anunta ceea ce am cam sti de altfel si anume faptul ca internetul mobil va depasi ca numar de conexiuni si abonamente internetul fix in Romania.

Pana aici toate bune si frumoase. Dar sa vedem ce putem face cu telefonul mobil. Avem o aplicatie de transport urban, avem o aplicatie de platit folosind telefonul mobil, avem o aplicatie de taxi, avem o aplicatie de auto, avem o aplicatie de live tv si o aplicatie de muzica, dar si o aplicatie de filme.

Ce avem nevoie mai departe? Sa putem face rezervari spre exemplu la biletul de avion si sa scanam un QR-code la check-in, asa cum se intampla peste tot in lume. Sa avem aplicatii ale oraselor, care sa ne prezinte ce mama dracului e de facut in orasul respectiv. Si aici am o idee. La Pitesti era o revista – Antistress se cheama – care avea ca scop promovarea orasului si a evenimentelor de pe acolo. Revista care se da gratuit. In loc sa dai banii aiurea pe tiparit asa ceva, nu mai bine faci o aplicatie, ca sa stie conlocuitorul cand vrea sa iasa unde sa iasa, cu cine sa iasa si asa mai departe?  E  webbased, usor de facut, cu evenimentele care se intampla.
Avem nevoie de aplicatii sau de mobisiteuri ale administratiilor locale, cu program de taxe si impozite, posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor, cu baze de date unde sa se inregistreze utilizatorii si asa mai departe.
Altfel riscam ca toti oamenii astia sa fie foarte frustrati si sa nu isi poata folosi telefonul la capacitatea lui. Inseamna sa ii oprim din evolutie.

Si atunci, cum pornim piata de mobile?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Internetul mobil il va depasi pe cel fix si in Romania

  1. Cu mai mult trafic de date mobil, nu 100 MB, 200MB..
    Sa fie inclus in abonament macar 1GB, 2GB, 5GB si o sa fie mai usor pentru toti sa utilizeze internetul pe mobil pentru orice activitate.
    Buba e ca daca internetul devine foarte accesibil pe mobil, vor creste mult convorbirile VoIP si aici e un mare derajn pentru operatori 🙂

    1. Cred ca merge orice format video pe Android , nu stiu ce intelegi tu acuma prin blu-ray , mkv (care e suportat nativ de multe telefoane) sau m2ts (merge cum mx sau bsplayer) ?

  2. Hai sa adaugam si aplicatia de care spuneai ca ti-ar placea sa existe, cu ce e in orasul acela si ce se intampla.

    Aplicatia Wallet Buzz – disponibila gratuit pentru iOS si Android, iti arate comerciantii din jurul tau, ofertele lor. Vezi unde poti manca, de unde poti cumpara o haina, unde te poti duce la un masaj. E simplu si intuitiv de folosit si a ajuns la 10.000 utilizatori la doar 5 luni de la lansare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: