home to blog Internetul gratis de la metrou

Internetul gratis de la metrou

Stiti ca statisticile spun ca 98% dintre romani au internet pe mobil?  Iar aceste statistici sunt reale?  Da,  orice om are internet pe mobil daca apasa butonul respectiv de internet (in cazul telefoanelor nokia, tasta 0). In schimb operatorii de telefonie activeaza standard serviciul de internet pe mobil astfel incat oamenii sa fie taxati atunci cand intra pe internet. E si normal, daca nu iti iei vreo optiune de internet, tariful e undeva la 40 de centi pe 10 mega (in cazul abonamentului meu) sau chiar mai mult. Zilele astea cum am mers cu metorul am ramas placut surprins de faptul ca oamenii citeau din Kindle-uri, nu din carti. Ca oamenii isi butonau iPhoanelurile, HTC-urile si alte ciudatenii de la Samsung, stand pe facebook sau citind materiale culturale si educationale din Cancan si Libertatea (care este).

 

In schimb de azi Vodafone da internet gratis la metrou. Pentru ca gratis asta e un termen relativ, iar internet e un termen si mai ambiguu, am cerut detalii suplimentare. Gratis inseamna oricat, oricum, oricand, in zona de acoperire a celulelor GSM de la metrou, in sistem de conexiune 3G/ HSDPA. Internet inseamna absolut orice.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa urci 500 de mega pe youtube, poti sa faci asta la metrou. Daca vrei sa descarci 5 Terra de pe un FTP, poti sa faci asta pe 3G de pe peronul de la metrou. Viteza de conexiune este viteza pe care o ai activa in momentul respectiv pe cartela ta. Adica daca ai depasit planul tarifar si viteza a scazut la 128 kbps, atunci aia sunt. Daca ai viteza de 21 mbps, atunci aia e.

In schimb Orange are oferta asta de ceva timp, dar la ei nu stiu pe nimeni tehnic care sa-mi confirme informatiile de mai sus.

Pe langa acestia RDS ofera wireless gratuit la metrou pentru clientii lor. Veti vedea agatate de tavan niste D-link-uri cu led-uri albastre. Alea sunt access point-urile de la Digi. (iar aici ma mira ca n-au fost ciordite inca).

 

25 thoughts on “Internetul gratis de la metrou

 1. La metrou avem net gratis, in parc e deja de ceva timp, cat de curand nu vom mai avea motive sa dam bani pe abonamentele mobile 😛

  Dar intrebarea mea era alta: de ce sa ai net gratis de la 3 provideri diferiti? 🙂 Nu era mai frumos daca Orange-ul dadea la metrou, iar Vodafone-ul in zece cafenele?

 2. Vezi că la RDS nu e chiar gratis – funcționează pe baza unui username geenrat din abonamentul (plătit) la RDS ce-l ai acasă / la birou.

 3. nici telefonia mobila nu e gratis, e conditionata de un abonament sau achizitionarea unei cartele. mi se pare foarte tare, numai sa tina mai mult ca initiativa din parcuri

 4. pe plantatie in braila cu tine piticule vezi ca au semnal mok acolo,nu te mai plimba ca un cersetor dupa semnal.Marile averi asa se fac prin sacrificiu cum face piticu, isi petrece timpul in metrou ca e mokkkkkk.
  toti mokangii haideti la metrou ca e semnal gratis.
  tot semnalul sa vina la mine ca e mok,mok,mok

 5. intrebare:daca nu am activat nici o optiune la internet inainte de treaba asta acum inseamna ca imediat cum intru la metrou pot sa am net si gata?

 6. Clienţii Vodafone care au activată o opţiune de Internet pot, începând de miercuri, să acceseze gratuit aceste servicii în staţiile de metrou, prin telefon, laptop sau tabletă, a anunţat operatorul de telecomunicaţii mobile.Hai ca am inteles carei faza :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: