home to blog Internet explorer 8

Internet explorer 8

Am instalat internet explorer 8, asta pentru ca e liber la download public beta(seen at zoso). Care ar fi diferenta. Are doar 13 mega, drept urmare se instaleaza si downloadeaza incredibil de repede. are aceeasi sigla si acelasi header ca si internet explorer 7. El se lauda ca s-ar incarca paginile mai repede si ca ar oferi sugestii de pagini, in colaborare cu motorul de cautare selectat.

Asta a fost partea buna. Partea misto e ca in final are  posibilitatea de a redeschide taburile inchise, are private browsing si niste mici addon-uri care sa-l faca corespunzator. Stie sa importe in final bookmarkurile din firefox, probabil si altele. Ce imi place e aplicatia de suggested sites, unde sugestiile pentru un anume site sunt cat se poate de interesante. Asta in parerea lui microsoft.com 🙂

 

Ce nu e bine, e ca in goana lui probabil pentru a trece testele acid, se pierd functionalitati. Cel putin adminul de wordpress se afiseaza intr-un mod foarte ciudat, mai rau ca dintr-un topor. Dar tot raul spre bine zicem noi. Voi testa in seara asta sa vad cum ruleaza si upload-ul pe youtube sau cum se intelege cu aplicatii java.

Ce inseamna internet explorer 8? Inca un browser si inca o bataie in cap pentru dezvoltatorii web. Acum ei vor trebui sa testeze in 8 browsere toate paginile web si sa le optimizeze pentru toate. (pentru cei care nu le stiu ie 6, 7, 8, firefox 2, 3, opera, safari 3, 4 beta)

Nota personala: Tudor, sefuu …

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Internet explorer 8

 1. De fapt… toata treaba se rezuma la motorul de randare. Gecko (Firefox) e genial. KHTML/WebKit (Konqueror, Chrome, Safari) e si mai genial. Presto (Opera) are parti bune si rele.
  Dar Trident (IE6-7-8-etc) a fost varza, e varza, si, parerea mea, va ramane varza mereu. Culmea e ca, de fiecare data cand apare un test Acid, cei de la Microsoft se chinuie sa faca IE-ul sa treaca acel test. Cand mai au putin si reusesc, apar alte standarde, alte teste Acid, si Microsoft ramane cu buza umflata :))

 2. @turkul,

  Hai că cu ăsta d’abia au trecut și ei Acid2.

  Actually Presto e mai genial decât Gecko (e mult mai rapid). Gecko e un layout engine undeva intre Trident si Presto. Presto reușește cu brio să se miște destul de vioi și să treacă testele Acid destul de rapid. La fel și WebKit/KHTML. Firefox-ul a devenit popular din cauza plugin-urilor nu a engine-ului de randare. In rest, despre morti (Trident) numai de bine :D.

 3. Ma bucur ca blogul meu se vede bine in IE8. In IE7 fugea coloana doi pe coloana 1 si-mi intindea pe verticala blogul de ori cat era….Am de lucrat la reglare si pentru IE7

 4. Totusi, e internet explorer. Se chinuie Microsoft sa ii bata pe cei de la Firefox, dar userii tot Firefox folosesc.
  Eu unul tot la mozilla raman. Am o boala pe IE, fie el si 8.

 5. “Are doar 13 mega, drept urmare se instaleaza si downloadeaza incredibil de repede”.

  Da, poate ca se downloadeaza repede dar se instaleaza INCREDIBIL de greu. Jumatate inainte de restart, jumatate dupa. Dupa ce a terminat de instalat, mai da el un restart, asa, sa fie.

  Spre comparatie, Firefox v 3.0.7 are 7,17MB si nu cere absolut niciun restart. Chrome v 2.0.169.1 BETA are 9,03 si se instaleaza si mai rapid decat Firefox, nici nu-ti dai seama cand e gata. Nu, IE8 e o porcarie.

  PS: Deschiderea unui nou tab (blank) dureaza INCREDIBIL de mult 😉

 6. Pingback: Tudor Galos's blog
 7. eu raman in continuare la opera, pur si simplu le bate la fundul gol pe toate, din f multe puncte de vedere.

  [ mai putin cand vine vorba de sustinatori ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.