home to blog Ingerii din Valea Plopului

Ingerii din Valea Plopului

Am fost curios daca voi puteti ajuta. Ati ajutat mai mult decat am putut eu duce.
La momentul respectiv am fost atat de impresionat, incat am uitat sa pornesc camera ca sa filmez ceva. In schimb daca va intrebati ce fac copii de la Valea Plopului pe care voi i-ati ajutat, uitati-va. Poarta hainele pe care voi le-ati daruit, citesc cartile pe care voi le-ati adus, se joaca cu jucariile pe care voi le-ati dat.

Cum arata ei la o luna aproape dupa ce voi le-ati dat daruri, vedeti intr-un reportaj realizat de Realitatea TV. Ei au fost acolo si i-au ajutat la randul lor pe acesti copii.

Copii de la Valea Plopului nu au nevoie de lucruri de care tu nu mai ai nevoie. Ei au nevoie la fel ca si tine, de mancare, de apa, de bani pentru a plati factura la curentul electric … si de iubire.

In schimb … dupa ce ajuti, atunci cand ajuti, atunci cand stii ca faci pe cineva fericit, orice alt comentariu este de prisos.

10 thoughts on “Ingerii din Valea Plopului

 1. Am fost acolo in septembrie 2007, dupa ce am organizat o actiune caritabila la care au participat toti elevii de la Colegiul Tara Barsei Prejmer, bineinteles, in limita posibilitatilor. Dupa spusele preotului, se pare ca stau destul de bine la capitolul haine, dar destul de rau la buget. Stiti cum se spune, daca ai bani iti iei ceea ce ai nevoie. Plus faptul ca bisericuta era in constructie si aveau nevoie de materiale, etc. Oricum, tot respectul pentru cei care se ocupa de napastuitii de-acolo. Sa le dea Dumnezeu viata lunga si putere, ca sa ajute cit mai multi (si cu ajutorul nostru, bineinteles).

 2. Am poposit si eu in Valea Plopului impreuna cu cativa prieteni si ceva ajutoare in sambata de dinaintea Floriilor, pe data de 11 aprilie 2009. Am ajuns usor, fara mare greutate, dupa indemnul telefonic al parintelui: “acolo unde auziti slujba religioasa, sa va opriti”.

  Pe copii din tabara i-am prins inca zglobii si pusi pe sotii, desi era ora lor de culcare. Camerele erau extrem de curate si pline de jucarii, iar calorifele caldute, potrivite cu vremea de afara.

  Pe parintele Tanase l-am gasit inconjurat de extrem de multi oameni, veniti acolo care cu o ocazie, care in grup organizat, majoritatea lor cautand sfat si indrumare. “Oamenii sunt, in ziua de azi, foarte dezorientati”, ne-a spus parintele, ceva mai tarziu.

  Si ne-a mai spus ceva ce aveam sa vedem, cu ochii nostri, o saptamana mai tarziu: in COMUNA GOGOSARI, din judetul Giurgiu, parintele Valentin STEFAN a pus bazele unui alt centru pentru copii. Pentru ca este mult mai la inceput decat Valea Plopului, conditiile din cele 2 case in care stau aproximativ 40 de suflete (mame si copii) sunt foarte precare, iar hrana este insuficienta. Au fost momente, ne-a spus preoteasa, cand parintele Stefan a luat-o din magazin in magazin pentru o punga de malai sau de faina in plus. Intreband ce ar avea nevoie in primul rand, ni s-a spus ca nevoile sunt foarte mari: de la hrana si spatii de depozitare a ei (hrana perisabila, ne-a spus preoteasa, se pastraza in clopotnita, unde este mai racoare), pana la materiale de curatenie, mobila si materiale de constructie. Casele sunt construite din chirpici si, pentru ca nu indeplinesc niste conditii minime (gen gresie, faianta, apa curenta), acolo pot fi primiti in plasament numai copii cu mame, nu si copii singuri, ca la Valea Plopului.

  Ar mai fi multe de spus despre comuna Gogosari si despre foarte multele probleme cu care se confrunta parintele Valentin Stefan, dar poate veti gasi fiecare dintre voi, cei care cititi aceste randuri, timp, putere si resurse sa descoperiti acest loc si sa-i ajutati si pe copiii de aici sa aiba o viata mai buna.

 3. in iarna lui 2008 o echipa formata din oameni cu suflet ne-am strans si am mers la VP, am adunat ce am putut….bani, alimente…si acele calorifere, de care vb u ana….

 4. Ce pacat ca alti preoti nu fac la fel.
  Dimpotriva – nu se mai satura.Asteapta tot sa le dai,sa primeasca ei .nu sa ofere la altii.
  Unii preoti se gandesc doar la afacerile lor,la femei-sunt curvari,intra si in politica tot pentru binele lor.
  Ii doare undeva de ceilalti.
  Preotul din satul Unimat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.