home to blog Indiferenta Raiffeisen e daunatoare

Indiferenta Raiffeisen e daunatoare

Cu totii stim toate mailurile de tip scam zilnice de la Raiffeisen in care suntem instiintati ca ni s-au aprobat credite, ca am castigat bani, ca am avut accesari ale contului si asa mai departe.
Mai nou mesajele astea sunt semnate de diverse nume din conducerea bancii, asta pentru a le face mai credibile.
In schimb banca tace. Mai mult decat atat, banca nu spune nimic, nu iese in piata sa dezminta mailurile, nu da comunicate, nu pune un anunt pe situl lor sau ceva de genul. Astfel incat am ajuns la mesaje de tipul asta, transmise pe messenger:

Sistemul informatic al Raiffeisen Bank este speculat de un grup de hakeri. Daca esti clientul bancii ia masuri, retrage-te, te poti trezi fara bani in cont. Da si altor menbri din lista ta acest mesaj

15 thoughts on “Indiferenta Raiffeisen e daunatoare

 1. Reif. au pe site o alerta referitoare la aceste atacuri. In ultima vreme eu , unul, primesc cate 20 astfeld e e-mailuri pe zi. Am procedat conform instructiunilor de pe site-ul original al Reiff. si -ema dat forward la acele e-mailuri- tzeapa.
  Mi-au raspuns urmatoarele:

  Buna ziua,

  In primul rand va multumim pentru sesizarea acestui aspect, mesajul dumneavoastra ne este de ajutor.

  Va reamintim ca facem tot posibilul pentru a preintampina acest tip de atacuri informatice.

  In momentul in care depistam aceste atacuri, eforturile noastre se concentreaza pe stoparea acestora.

  Referitor la adresa dumneavoastra de mail, cea la care ati primit acel mesaj de phishing, aceste adrese nu sunt preluate dintr-o baza de date detinuta de Raiffeisen Bank, ci sunt preluate din alte baze de date din diferite surse care nu au nicio legatura cu Raiffeisen Bank.

  Phishing: atac informatic ce are drept scop furtul electronic de date confidentiale; in cele mai multe cazuri acest atac consta in transmiterea unui mesaj electronic in care utilizatorul este sfatuit sa ofere datele confidetiale pentru a castiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. In acest mesaj electronic este indicata de obicei si o adresa de Web identica vizual cu cea a institutiei fraudate.

  Pentru a vizualiza alte informatii referitoare la atacurile de phishing puteti accesa pagina noastra de internet http://www.raiffeisen.ro, meniul “ALERTA ATAC PHISHING ! “.

  Raiffeisen Bank reaminteste detinatorilor de carduri: nu raspundeti mesajelor electronice in care vi se cere numarul de card si codul PIN.

  Din dorinta de a evita potentialele tentative de frauda on-line, Raiffeisen Bank reaminteste cateva aspecte de baza privind utilizarea in mod corect si sigur a instrumentelor de acces la conturi:

  – Va rugam sa nu raspundeti nici unei solicitari de a divulga Parola, codul PIN, numarul de card!
  – Raiffeisen Bank nu va solicita niciodata informatii prin e-mail (parola, numar de card sau cod PIN);
  – Parola, codul PIN nu se divulga sub nici un motiv; acestea sunt destinate in mod exclusiv utilizatorilor pentru accesul in mod securizat la canalele specializate de acces: ATM, POS, Raiffeisen Online;

  Clientii care primesc astfel de mesaje sunt rugati sa contacteze de urgenta Raiffeisen Bank la numerele de telefon 0213065555 sau 0213065556 sau prin e-mail: online@rzb.ro.In cazul in care sesizarea se face sub forma de mail va rugam sa trimiteti mesajul ca attachment pentru a se putea vedea si header-ul mesajului.

  In cazul in care ati furnizat informatii confidentiale va rugam sa ne contactati urgent!

  Multumesc,

  Olivia CHIRIAC
  Raiffeisen Bank S.A.
  web: http://www.raiffeisen.ro
  Tel. Raiffeisen Direct:
  0800 8 02 02 02
  021 306 30 02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: