home to blog Incercarea de a calibra bateria

Incercarea de a calibra bateria

De atatia ani de cand folosesc laptopuri nu inteleg cand si de ce crapa bateria. Bineinteles din cauza ca-l folosesc in fiecare zi mi se pare absolut normal ca bateria sa se duca dupa o perioada de timp. Insa nu inteleg de ce dupa 1 an jumatate de folosit bateria si dupa ce am avut performante foarte bune, ea sa ma lase brusc. Asa fac ele cand ies din garantie?

Pana una alta incerc sa recalibrez bateria (desi nu sunt sanse foarte mari) folosind batcal.exe. Daca functioneaza va tin la curent, daca nu o sa caut sa recomand altceva.

battery calibration

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Incercarea de a calibra bateria

  1. Din cate stiu eu bateriile de laptop nu sunt foarte diferite de acumulatori, Cum si aia au o durata de viata in ore/nr de incarcari, probabil si bateria are o limita la care crapa brusc.

  2. Eu nici macar nu stiam ca se pot recalibra. Adevarul ca prea repede te “lasa”. Inainte tinea in jur de o ora si ceva si acum scad procentele acelea din clipa in clipa.

  3. Lasarea rapida a bateriei dupa un numar de cicluri de incarcare este specific bateriilor li-ion spre deosebire de cele ni-mh care au o scadere a duratei de viata liniara. Practic, in cazul tau bateria si-a facut datoria cam cat trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.