home to blog Inca o masina ecologica …

Inca o masina ecologica …

Daca cumva v-ati saturat de Toyota Prius (honda civic hibrid n-am vazut aici, are cineva sa vad cum e?), a mai aparut inca o masina ecologica. De fapt e masina electrica produsa de la Tesla. In final au scos-o pe piata, costa 115.000 euro si deja sunt cereri de 1.100 de bucati in Statele Unite.

Ca sa intelegeti care e deal-ul cu masinile astea. Ele sunt pentru oras, exclusiv si sunt pentru oamenii cu bani. De la 22.000 de euro pentru Prius si nu stiu cat pentru Civic, nu prea poate oricine sa se atinga de masinile astea. Drept urmare de asta actorii, persoane publice, patroni si cine stie care altii sunt vazuti cu ele. De cele mai multe ori pentru a promova ideea si masina, primind discount-uri din partea producatorilor.
Din pacate nici dotarile nu sunt stralucite pe masini, sunt hibrizi, drept urmare e un compromis intre motorul / performantele masinii si sistemele de confort. Dar pe toate masinile ecologice e un ecran lcd care iti ia ochii si te face sa-l privesti tot timpul.

8 thoughts on “Inca o masina ecologica …

 1. Tesla Roadster a fost lansata de ceva vreme, iar ultima data cand am vazut date despre ele, erau produse vreo 10 bucati, din care 2 fusesera folosite pentru crash test-uri si inca cateva suferisera accidente.

 2. Cosmin are dreptate, s-a lansat de ceva vreme. Nu se vor produce in masa pentru ca sunt masini ecologice SPORT, deci ecologic, ecologic da’ nu pentru omu de rand ca el poa’ sa polueze linistit ca oricum are alte griji decat incalzirea globala

 3. are dreptate Piticu, comenzile exista, stiu si eu asta de o vreme fiindca m-a interesat ideea de Tesla. Masina practic este o supermasina electrica care este foarte nesigura, doar din mila au primit dreptul de a o produce fiindca masina nici macar nu avea un airbag functional. Au fost pasuiti cativa ani ca sa nu dea firma faliment. Oricum tare masina, mult prea scumpa.

  Ca sa-i citesc pe cei de la Top Gear, “if you want to save the planet, buy a Golf diesel”

 4. Tesla s-a lansat acum cateva luni.

  Motoarele electrice nu sunt neaparat lente, comparativ cu motoarele clasice care au o curba a cuplului, la motoarele electrice cresterea se face liniar.
  Adica curba e de fapt dreapta. 🙂

 5. bai, ma lasa-ti-ma cu ecologia asta, facuta pe buzunarul flausatilor care pun botul…
  nu mai stiu cum mai e in Romania, dar in Canada toate masinile hibrid sint cu o gramada de bani mai scumpe ca alea clasice, la acelasi model. deci, ce facem aici? speram sa ajunga barilul la $500.00 ca sa “ne scoatem” din economia de benzina?

  un alt exemplu care ma aduce la voma este campania “umblati cu autobuzul”. ok, am lasat masina acasa o saptamina si am luat bus-ul. pt 12 km dus-intors. m-a costat o data si jumatate fata de cit dadeam pe benzina,ca sa nu mai pun la socoteala ca timpul pierdut a fost dublu.
  parcarea nu ma costa; daca m-ar fi costat, poate numai asa ajungeam sa fie mai avantajos bus-ul, dar ce paradox! bus-ul devine mai avantajos cind platesc masina ca sa stea in loc sa umble… 🙂

  in concluzie, decit sa le umplu buzunarele unor hipocriti ordinari, in ceea ce ma priveste, am decis sa poluez planeta pina la ultima picatura de petrol, si apoi… potopul! sau meteoritul!

 6. Civic` Hybrid am vazut eu.. in Iasi. Nu ma prea pricep la masini, dar ca design era mult superioara celei de la Toyota (care in opinia mea e cam.. cih )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: