home to blog In final un an normal

In final un an normal

Am mai spus-o si ma repet, toate avertizarile astea meteo cod portocaliu si alte culori ale curcubeului au existat si inainte. Numai ca inainte nu exista aparatura necesara ca sa vada o furtuna ca vine incoace si ce intensitate are. Acum exista aparatura si se dau din timp avertizarile de cod portocaliu si asa mai departe.

Iar daca ploaia de azi a fost ploaie de cod galben, atunci e bine. Inseamna ca la o furtuna care scoate copacii din radacini trebuie sa avem cod negru, sau cum?

Auzeam acum doua zile ca anul asta e normal din punct de vedere al precipitatiilor, atunci in final putem spera sa respiram un aer curat, sa mirosim iarba si copaci infloriti, sa avem ceva rezultate din agricultura romaneasca. Sa scada pretul la grau si sa creasca productia, sa avem ce exporta.

Si totusi, aseara s-a vazut clar un nor de praf si fum ridicat deasupra Bucurestiului, azi dupa ploaia asta, am gasit o groaza de frunze slabe, dar verzi, cazute din copaci. Ma tem ca in goana noastra dupa masini si solutii de deplasare ieftine pe propriile puteri vom uita ca trebuie sa mai respiram. Iar atunci cand vom vedea ca nu mai avem aer va fi mult prea tarziu.

4 thoughts on “In final un an normal

  1. In loc sa jelim, mai bine ne-am gandi la metode de productie de materiale bio-degradabile. Ca tot ne mandrim cu crierele noastre mari din cercetare – exportate in SUA, Japonia, Rusia etc. Sau cate recipiente din plastic s-ar putea scuti daca apa ar fi cu adevarat POTABILA (apropo de canicula si bataia pe bidoane de 5l, care va urma in super-marketuri).

    Dar, pana la urma, suntem ceea ce consumam. Scenariu cu maxim de pesimism: in timp, ne vom plastifia de tot, asa incat oxigenul nu va mai fi necesar… Muhaha!

    (Din pacate, eu INCA nu prea vad efectele pozitive ale activismului verde – dar chapeau bas lui Bucurenci & co.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: