home to blog In final a aparut protectia pentru baterie

In final a aparut protectia pentru baterie

Stiti ca bateriile laptopurilor mor in vreo 6 luni de zile. Si asta din cauza faptului ca laptopurile se alimenteaza cu energie electrica mai mult decat trebuie, iar alimentarea bateriei nu este intrerupta. Cu alte cuvinte si cand tii laptopul in priza, dupa ce s-a incarcat si cand il folosesti pe baterie tu omori bateria aia. Iar principiul de functionare al bateriilor pe litiu ni-l poate explica cam orice baiat de clasa a 6-a (se mai face asa ceva in a 6-a la fizica nu?).

Am gasit pe un DELL un programel care exact asta face. Iti intrerupe alimentarea bateriei  pana cand vrei tu sa ii dai iarasi curent. Daca se opreste curentul, laptopul continua sa functioneze din baterie, dar daca trece in priza inapoi, continua sa functioneze din priza fara sa reincarce bateria. O izoleaza, iar astfel ii prelungeste durata de viata.  In final, zic eu. Nu de alta dar la un nivel de utilizare zilnica, bateria unui laptop ajungea sa reziste maxim 6 luni de zile, dupa care performantele se diminuau drastic.

Si programelul face chestia asta:

48 thoughts on “In final a aparut protectia pentru baterie

  1. Eu din cate stiu doar laptopurile mai vechi reincarcau acumulatorul continuu. Cam dupa 2007 au aparut laptopuri care daca stateau in priza continuu nu se reincarcau automat decat in momentul in care se descarca ea singura stand in laptop pana la un anumit prag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: