home to blog Imi place … cancerul la sân?

Imi place … cancerul la sân?

Stiu ca e un titlu stupid si cretin, dar si campania face acelasi buzz. Pornita la inceputul lunii undeva in afara, campania asta s-a desfasurat online, in principiu pe facebook prin mesaje catre fete care erau invitate sa spuna unde le place. Iar mesajele nu s-au lasat asteptate prea mult.

Bottom line-ul ar fi asta:

In lume, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticata cu cancer la san si la 14 minute o femeie moare din cauza acestei boli, iar voua va arde de glume proaste cu “Imi place pe…”

Campania asta a ajuns in final si la noi, umpland facebook-ul fetelor astazi. Despre asta a mai scris si Criserb, avand si o reactie de la o fata.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Imi place … cancerul la sân?

 1. Mie mi se pare ok, e doar un gest! Poate altii nu cred in D-zeu ca sa se roage asa ca atrag atentia unei persoane reale astfel. Pentru ca lumea intreaba: cum? de ce? care-i faza? etc. si astfel se vorbeste din ce in ce mai mult despre cancerul la san.
  Si tot astfel, e un succes daca macar o fata/femeie se duce la un consult! De ce trebuie sa luati orice initiativa drept esec sau… gluma proasta?

 2. Sa va arat o campanie buna apropos de asta, portrete ale femeilor care au supravietuit cancerului la sân cu sacrificiile de rigoare. Si matusei mele as fi vrut sa-i fac niste poze acum cateva zile, dar mi-era teama ca n-o sa vrea. La noi este un subiect delicat, iar un David Jay (fotograful) am gasi mai greu.
  http://www.oitzarisme.ro/index.php/2008/10/20/david-jay-the-scar-project/
  Este o campanie in derulare si puteti sa va “imprieteniti” si pe Facebook
  http://www.facebook.com/pages/The-SCAR-Project/255064983743

 3. luna octombrie este declarată la nivel internațional drept “Luna conştientizării cancerului de sîn – Breast Cancer Awareness Month”, iar astfel de evenimente, mai mult sau mai puțin inspirate, au loc peste tot în lume; au fost cel puțin două astfel de evenimente organizate şi la noi în țară:
  1. un eveniment de iluminare a unei clădiri simbol:
  http://desprecancer.com/2010/10/01/parlamentul-vazut-in-roz.html
  2. un cros pentru strîngere de fonduri:
  http://desprecancer.com/2010/10/10/constela%C8%9Bia-din-parc.html
  Cele bune

  1. Ok, luna octombrie… dar acum, in februarie, ce “eveniment” se mai petrece de toate femeile se intrec in a declara pe wall cat sunt de alcooliste (chipurile “pentru a sensibiliza barbatii”) ? Acum sincer… ce creier de gaina s-a gandit ca un barbat, o sa cuantifice toate statusurile prietenelor sale de pe facebook, o sa le centralizeze, o sa faca un pie-chart pentru a vedea ponderea alcoolistelor pe nume de bauturi ca mai apoi sa i se reveleze: <>
   Doi la mana – si partea extrem de trista – muierile chia cred ca prin “joculetul” lor vor ajuta cumva. Care este insa realitatea? Odata scris statusul si apasat butonul “post” discutia deviaza inevitabil in directia “Ce-ai, fata? Iar ai baut???” si de aici se lanseaza diverse glumite de prost gust si hohote de ras… Deci, intrebare ramane: Cum sa faci misto pe baza unui subiect atat de delicat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.