home to blog Imbunatatiri ale securitatii conturilor Google

Imbunatatiri ale securitatii conturilor Google

Probabil ca speriati dupa ce au sters vreo 600.000 de conturi de Gmail (din vreo 2 milioane si ceva – din cate am citit intr-un articol tradus de ceva jurnalist roman), Google a venit cu modificari interesante in serviciile sale pentru utilizatori. Drept urmare iti permite acum sa te loggezi cu adrese diferite de Gmail pentru a folosi serviciile sale. De la Gmail la search, dar si Youtube, nu mai trebuie sa dai sign out – sign in ca sa folosesti serviciile. Asta mi se aplica mie perfect pentru ca eu am contul de Youtube blocat pe contul principal de Gmail si de fiecare data trebuia schimb useru cu care ma logam, iar apoi ma trezeam ca nu am acces in analytics sau altele.

Cealalta chestie foarte tare e verificarea de login in 2 pasi, daca este furata parola. Probabil deja stiti ca la crearea unui cont Gmail din Romania se cere obligatoriu numarul de telefon, unde Google trimite un SMS cu un cod de verificare. Eu n-am gasit cum sa skip chestia asta, si am cam terminat numerele de telefon pe care mi-am facut conturi la Gmail. Acum nu stiu nici daca poti avea mai multe conturi pe acelasi telefon, ca n-am incercat.
Pentru cei care au deja cont la Gmail, in pagina lor de profil se poate introduce atat numarul de telefon, cat si alte modalitati de verificare daca telefonul nu mai este disponibil.

Si o data cu asta dupa modelul twitter, Google a implementat si pagina cu aplicatiile care au acces in contul vostru de Gmail. Asa ca de acolo le refuzati accesul. Asa cum am gasit eu adineauri ca avea acces t5.ro in contul meu de Gmail, desi eu imi stersesem contul de la ei de pe site.

 

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Imbunatatiri ale securitatii conturilor Google

 1. Jurnalist roman, ce sa-i faci:
  – au fost afectati 0.02% din utilizatorii Gmail (~500.000)
  – nu s-au sters conturi google ci datele din conturile de mail (mail-uri, contacte, setari)
  – datele pierdute au fost (aproape intregral) recuperate din backup-ul pe care google il avea facut pe tape-uri
  – cat a durat restaurarea datelor conturile respective au fost temporar suspendate

  Pagina cu aplicatiile este implementata de ceva timp(cel putin pe google apps), imi amintesc ca am setat ceva pe acolo acum cateva luni)

  Altceva:
  Noua optiune cu 2 step authentification este incredibil de utila, de mult timp asteptam asa ceva. Momentan o folosesc impreuna cu o aplicatie instalata pe Desire (un fel de digipass software)
  Tot cu aceasta ocazie am sapat adanc si am activat exact aceeasi optiune si pe Ebay (“digipass”-ul de acolo = o aplicatia android de la Verisign ). Mai ramane paypal (care da o eroare stupida cand incerc sa activez two-factor-authentication) si pot sa ma declar multumit.

 2. da , poti sa facimai multe conturi cu acelasi numar de telefon, dar nu nelimitat. daca ai nevoie de foarte multe , da un sms sau da-mi un mesaj pe FB , si iti explic eu cumm foarte simplu, free si legal

 3. Pingback: | aghiuţă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: