home to blog Imbecilitatea profesorilor de la Cluj-Napoca

Imbecilitatea profesorilor de la Cluj-Napoca

La o intalnire cu ocazia zilei sigurantei pe internet am avut o discutie cu o eleva de clasa a 11-a, in fata unor directori de scoli, inspectori sefi din Bucuresti si alte cadre didactice emerite. Am intrebat-o pe fata respectiva daca au grup pe Facebook in care discuta chestii de la scoala, un fel de clasa virtuala. Si mi-a raspuns afirmativ, au grupuri pe Facebook, dar nu sunt si profesorii in grupurile astea.

Si le-am facut invitatia, sa introduca si profesorii in grupurile astea.  Pentru ca e cel mai bun mijloc de a interactiona cu elevii tai, din punctul de vedere al profesorului, dar si cel mai bun mijloc de a avea o sustinere sau indrumare din punct de vedere al elevilor.

Pe de alta parte la Cluj profesorii au scazut nota la purtare la 4, unor elevi care au facut meme-uri cu fetele lor.

 

Si imbecilitatea lor nu e ca au scazut nota la purtare. Ci pentru ca nu sesizeaza si nu vor sa vada ce faceau elevii aia acolo. Oamenii aia sunt creativi. Nu iei o mema si o produci pentru ca te plictisesti acasa. Trebuie sa te gandesti ce scrii, cum scrii, sa fie corect, sa fie la subiect si asa mai departe. Si pana la urma ce e rau in asta?
10422213_10203963827444561_5697696684032271620_n

Si daca iei o imagine ca asta si scrii alte lucruri, de ce sa te superi? Pana la urma lasi si vei lasa o amprenta extrem de puternica in capul copiilor alora. Si nu stii sa te bucuri de influenta si de imaginea ta. Sau sa iti construiesti o imagine de profesor cool. Asta pentru ca esti mai limitat si mai inchis la minte decat elevii tai. Si in loc sa ii stimulezi sa gandeasca mai mult, le dai in cap! Nu ii lasi sa se dezvolte, nu ii lasi sa faca nimic constructiv.

Eu propun elevilor de la Cluj sa sparga niste geamuri la liceu. Ca atat stiu profesorii aia. Asta ca sa se justifice notele de la purtare. Altfel, daca produc ceva creativ si original, nu e bine, sunt penalizati.

Stii ce as fi facut eu ca profesor? Ia, ati facut meme cu mine? Ia sa va vad cu Eminescu, cu Blaga (si cu Vasile), cu Creanga, cu Micle, cu Toparceanu. Ia sa va vad cat ati citit din carti, cat de creativi sunteti, ce v-a ramas in cap din lectia de ieri. Aveti laptopuri si telefoane, un selfie pe zi, o iamgine pozitiva, fara poze in care sunteti cu tigara in mana si asa mai departe.

In schimb profesorii imbecili de la Cluj scad note la purtare si dau afara elevi din liceu. Pentru ca Facebook. (!)

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Imbecilitatea profesorilor de la Cluj-Napoca

  1. Cristian, gresesti.
    Ai prezentat cu candoare doar partea soft, cand o parte buna din postari erau hrdcore (vezi stiridecluj). Ingerasii pe care crezi ca-i civilizezi pomenindu-le de Eminescu, Creanga, Toparceanu au doar drepturi pe cand tu, ca profesor, doar obligatii. Nu te respecta ca dascal, nu pentru ca nu stii sa devii prietenul lor, ci pentru ca te considera sub rangul lor, de la inaltimea banilor pe care-i invart datorita parintilor, care cred ca aifonul si suvul compenseaza lipsa mamei si a tatalui in educatia odraslei. Esti un idealist daca crezi ca-i aduci pe calea cea buna punandu-i sa citeasca, notele nu-i intereseaza pe ei ci pe parinti, nu ai voie sa-i lasi corigenti, ca ti se ridica inspectoratul in cap. Ii admir pe profesorii care au reusit sa-i exmatriculeze, e o lectie atat pentru elevi cat si pentru parinti. Ii admir pentru ca au avut curajul de a-si pune in cap atat elevii si parintii, cat si inspectoratul.

  2. Cristi, și dacă s-ar face în fiecare școală un grup la fel? Ce s-ar întâmpla la nivel național? Acum ar fi momentul potrivit să fie solidari cu cei de la Cluj. Să nu îngrădim libertatea de exprimare, chiar din liceu.

  3. Nu toti profesori sunt genul asta de oameni,spre exemplu profesorul meu de romana din ultimul an de liceu era foarte glumet,adica meme-urile cu pozele lui nu-l suparau,ba chiar il amuzau 🙂 Mai sunt si profesori care stiu sa glumeasca si sa se integreze in grupul elevilor sai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: