home to blog Imaginile campaniei electorale 2012 in Bucuresti

Imaginile campaniei electorale 2012 in Bucuresti

Se pare ca anul asta in Bucuresti, cel putin campania electorala nu se desfasoara pe discutii, pe proiecte si nici pe idei. Anul asta campania electorala se desfasoara pe bannere si pe display. Probabil cineva i-a mintit ca, uite pe online functioneaza bannerele de display sau ca, daca in Bucuresti sunt mai multe reclame la Mega Image, le cresc vanzarile cu shpe la suta. Asa incat, in loc sa utilizeze solutiile clasice de campanie electorala, sa vorbeasca cu oamenii si sa isi faca simtita prezenta in oras, candidatii sunt doar pe afise si bannere plasate care mai de care mai ilegal si care mai de care mai intruzive, murdarind astfel orasul.  Nici macar la televizor nu apar candidatii la primariile din Bucuresti, pentru ca timpii de antena sunt limitati, iar CNA-ul e destul de restrictiv in mediatizarea acestora.

Cat despre internet, acolo unde ar trebui sa fie un mijloc bun de comunicare, paginile candidatilor sunt … seci (?) si administrate de o echipa de oameni care evita sa ceara parerea oamenilor sau sa faca o comunicare bidirectionala.

Sa revenim insa la oras, pentru ca acesta e plin de bannere ale politicienilor. Asa incat duminica am tras o tura de oras, in total vreo 90 si ceva de kilometri, ca sa pozez bannerele candidatilor. Si pentru ca duminica traficul e mai nervos decat cel din timpul saptamanii, pozele mai au scapari de focalizare si incadrare.

In schimb m-au amuzat maxim mesajele lui Vanghelie, pe care il consider cel mai haios in aceasta campanie. Am observat cum Poteras desi se afiseaza pe toti stalpii are niste mesaje ca si cum si-ar recunoaste infrangerea, iar Manescu se crede prim ministru. Am fost oarecum dezamagit ca Paleologu nu apare pe nici un banner, dar va invit sa gasiti in galerie cea mai tare poza cu Sorin Oprescu.  Va dau doar un indiciu, pozitia 70 si ceva.

Cat despre cine sunt candidatii, pentru primaria generala ei se gasesc in acest fisier PDF. Si sunt in numar de 18 pentru Primaria Generala.  Pentru ca in 2012 asa considera autoritatea electorala ca trebuie cunoscuti pe internet candidatii: un fisier PDF, care este o poza scanata fara OCR a unui document scos la imprimanta. Nu stiu cine se ocupa de siteul PMB, dar ii urez doua lucruri, sa aiba viata lunga si doi sa aiba job si daca se schimba primarul general.

Candidatii pentru primariile de sector nu prea exista pe nicaieri. Cel putin siteul biroului municipal, unde ar trebui sa se stranga astia nu exista nimic despre ei. Sau in avalansa aia de linkuri catre documente aiurea puse online eu n-am gasit nimic.

In alta ordine de idei sa salutam spam-ul facut de ziare.com fara nici un rezultat relevant in continut: http://www.ziare.com/bucuresti/articole/candidati+alegeri+locale

6 thoughts on “Imaginile campaniei electorale 2012 in Bucuresti

  1. Asa a fost in fiecare an. Nu cred ca a existat an fara bannere…atat pe online cat si pe strazi. Cat despre toate celelalte probleme, sunt perfect de acord!

  2. Irinel e tatal lor. Și-a făcut mesh-ul singur, acasă, în Paint.

    Prigoană să moară, că a furat mașini și a cerut 7 milioane răscumpărare, iar acum se vrea primar.

    Cât despre vot. Mergeți la vot și puneți ștampila pe TOȚI. Arătați cât de mult vă pasă anulând buletinul.

  3. Ohoohooo da ce e acolo nene in Bucuresti ? Macar prin alte zone tot afisul e la putere dar acolo e plin de mash-uri si alte cele ….

  4. Bai, voi vorbiti de campanie electorala in online ? Cate articole realitatea+b365 de publicitate electorala pura dar nemarcate, vrei sa-ti arat ? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.