home to blog Idiocracy se întâmplă

Idiocracy se întâmplă

Aţi văzut cumva filmul Idiocracy? Este pe YouTube dacă nu l-aţi văzut. Nu o să îi pun link că o sa îl dea jos, îl căutaţi acolo. Ei bine în filmul ăsta se vorbeşte despre un om destul de mediu ca gândire, pus la rece pentru vreo 100 de ani, pentru un test ceva de genul ăsta. Peste 100 de ani, omul se decriogenează şi descoperă lumea de dincolo, de peste 100 de ani. Şi aşa începe aventura, omul care a pierdut 100 de ani, descoperă că a ajuns foarte deştept şi că de fapt restul oamenilor … nu.

De ce scriu asta? Pai am revenit să ascult BBC, după vreo doi ani de pauză. Da, de dinainte de Brexit. Cu alte cuvinte sunt complet dezamăgit de radiourile de la noi, iar de shuffle-ul de la Spotify nu prea am chef, atât timp cât ascult radio de pe telefonul de acum 4 ani care încă funcţionează şi bateria lui mă ţine 8 ore. Iar, între timp, pentru că am lipsit 2 ani, am reuşit de fapt să descopăr cum s-a transformat BBC în timp.

Practic BBC şi-a adaptat programul pentru epoca post-Brexit şi se adresează ascultătorilor care au votat Brexit. Acuma ştim că în UK a fost o manipulare puternică şi că oamenii au fost păcăliţi să voteze pentru Brexit, iar cei care au votat erau exact oamenii din filmul Idiocracy. Şi acum BBC a prins cumva trendul. Engleza la ei a rămas cea proper, dar programele s-au modificat, se adresează acestui public, care este … uşor de bucurat.
Cu alte cuvinte, e funny când suni spre exemplu la vreo firmă să faci mişto de denumirea ei, frizeria “Ho and Co”, sau afacerea “Sit on your face”, unde o femeie a răspuns cu “Hello, I’m happy to sit on your face”. Chiar s-a râs, dar nu cred că asta era intenţia şi tipul emisiunii de acum câţiva ani.

Lumea se transformă şi probabil vom avea maşini zburătoare, dar cred că marea majoritate va fi destul de mediocră. Iar mediocraţia asta va ajunge să se impună şi să conducă la un moment dat.
Teoretic acum funcţionează selecţia naturală şi toţi deştepţii, în mediocritatea lor se bazează pe această selecţie, dar cred că în curând vom ajunge la un nivel de siguranţă când această selecţie naturală nu va mai funcţiona şi atunci mediocritatea va ajunge la putere.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: