home Idiocracy Idiocracy

Idiocracy

Inca mai exista oameni care cred ca google.ro se afla in Romania?!
Acu ceva timp mi se spusese … sa sunam la yahoo daca nu se conecteaza messengeru’.

Cum poti sa fii in 2007, sa te cheme Astral, sau UPC … si sa n-ai backup la extern care sa functioneze in functie de load balancing? Sau ruta se schimba manual? Ca asa e frumos ?

Update: astral are o fibra taiata. Ce frumos … tot bucurestiul iese printr-o fibra. O singura fibra, in extern.

11 thoughts on “Idiocracy

 1. Totusi, e Romania, e 2007, nu crezi ca ai pretentii cam mari? In tara lui “se poate si asa”, de ce sa consumi resurse inutil, anticipand probleme, pe deasupra gasindu-le si rezolvarea?!
  Lasa omul sa sune la Yahoo!

 2. Poate gresesc eu, dar aici e vorba de o piata libera. Nu vad de ce , daca esti nemultumit de servicii, nu iti iei alt provider. Parerea mea.
  P.S.
  Load balancing nu inseamna ca se schimba ruta, ci ca se trimite trafic pe mai multe legaturi, eventual in functie de incarcare.

  P.S. 2
  Daca vrei sa-ti mearga continuu, poti eventual sa cumperi servicii de la 2 provideri, 1 router, un spatiu de IP-uri, si iti faci back-up singur.

 3. Combo … crede-ma ca stiu astea mult prea bine :)) insa cand nu merg amandoi … 😉

  si aia care n-au ? 🙂
  Si cand alt provider nu vrea sa vina la tine? Pentru ca are destui clienti si isi permite ?

 4. De aia m-am mutat de la astral acu cu 3 ani. Am ajuns la o retea de cartier unde imi ploua in modem fix prin cablul de la ei… Da in sufrgarie am net de la romtelecom, care aparent merge perfect.

 5. Sa vezi tu ce frumos a fost atunci cand se upgradau serverele de la Yahoo si toata lumea suna la noi ca nu se conecteaza, si ca e de la noi, si ca e vina noastra, si ca ei platesc si TREBUIE, dar TREBUIE sa le mearga.
  Sa te fi vazut cum te-ai fi abtinut sa nu le zici sa sune la Yahoo 🙂

  Si inca mai exista clienti care suna ca au uitat parola la yahoo, ca nu-si pot schimba avatarul la messenger sau ca mai stiu eu ce.

  Ce treaba are google.ro cu asta? 🙂

  PS: Backup exista, de aia ai acum extern, insa situatie ipotetica: daca tie-ti pica netul si eu iti pun un backup imediat, nu crezi ca timpul de investigare si diagnosticare al problemei s-ar mari de multe ori?

  Da-mi un mail cu ID-ul de messenger daca vrei sa vorbim pe larg despre asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.