home to blog Hostage activeaza domenii instant

Hostage activeaza domenii instant

O singura dorinta am atunci cand achizitionez un domeniu de internet. Sa fie activ instant, nu la doua luni de zile dupa ce uit si eu, dar si registarul ca l-am cumparat. Pentru acest lucru, azi am cumparat un domeniu de internet de la Host Age.

Host-Age.ro au sistem de plata cu cardul prin Gecad, iar activarea domeniilor se intampla imediat dupa confirmarea platii. Mai au de imbunatatit in partea de afisare de mesaje dupa efectuarea paltii si la introducerea datelor, dar in rest par a fi ok, atat timp cat iti activeaza domeniul imediat. Bun. Bravo. Ah sunt si pe twitter la @hostagero

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Hostage activeaza domenii instant

 1. Pai…eu nu inteleg. Gecad ePayment poate confirma plata si dupa 24 de ore. Oricum cel putin 1 ora tot dureaza. De unde trag concluzia ca hostage de fapt inregistreaza fara sa astepte confirmarea platii, ci doar dupa simpla validare a cartii de catre ePayment. Daca nu sunt bani pe cartea de credit, hostage isi ia teapa. Riscant, zic eu.

 2. Ce domeniu ti-ai luaat?

  @Radu: Sunt mai multi care fac asa, nu numai Host Age. Ideea e ca nu e validare, ci confirmare. Practic banii aia pleaca a doua zi dimineata, ai mai avea timp sa-i opresti daca te duci la banca, insa ca sa faci asta trebuie sa semnezi vreo 2 hartii si sa motivezi, sa blochezi cardul, sa ceri altul si sa astpti 2 saptamani sa-ti vina noul card.

  Cam multe pentru un domeniu :-).

 3. @Radu @Piticu
  Nu lucram cu Gecad ci direct cu Romcard prin UniCredit Tiriac Bank.
  In momentul in care un client efectueaza o plata cu cardul si e totul OK (are banii respectivi in cont), banca ii blocheaza suma cu pricina pentru cel mult 30 de zile timp in care noi trebuie sa dam acelei plati Accept sau Respins (daca nu facem niciuna din astea doua banii reintra in contul persoanei dupa cele 30 de zile, daca dam Reject mai repede ii intra a doua zi).
  Clientul poate doar sa ceara bancii “refuz la plata” dar trebuie sa dovedeasca faptul ca nu a primit ce a comandat sau ca altcineva a facut plata cu cardul lui (lucru aproape imposibil tinand cont ca se foloseste sistemul 3D Secure).

 4. @costin
  Am uitat sa zica de frauda.
  ePayment, dupa cateva ore, poate sa returneze ca tranzactia a esuat din doua motive mari si late:
  1. Nu sunt bani suficienti pentru tranzactie
  2. Sistemul anti-frauda al ePayment spune ca tranzactia este suspicioasa.

  Daca la alte produse, punctul 2 este rar intalnit, la domenii si hosting se intampla foarte des, stiute fiind motivele.
  De asta zic, o da bine la client, dar “facilitatea” asta in domeniu se poate dovedi paguboasa pe masura ce afla tot mai multi baieti negri.

 5. @radu eu urmaresc mereu tranzactiile mele online. cele mai multe plati domestice am observat ca se fac prin gecad. banii ies din contul meu in 15 secunde. daca nu mai e ora de procesare bancara, stau in “outbox” pana a doua zi. dar mesajul catre beneficiar pleaca atunci, nu a doua zi. in nici un caz nu am observat sa fie vorba de ore, cum zici tu.
  Domenii am luat numai prin Host-Age si ultimele intr-adevar s-au activat imediat ce banii au fost provizionati de catre banca mea.

 6. @Piticu
  Inregistrare imediata face si e-domenii.

  @Cosmin
  Nu mai induce lumea in eroare.
  1. 3D Secure tine de cardul si banca celui care plateste, nu de voi. Daca vrei iti arat live ca eu nu trec prin 3D Secure orice ai face.
  2. Pot sa refuz orice tranzactie ma taie capul, inclusiv ordine de plata si tranzactii efectuate cu PIN. Banca imi va lua comisionul pt anulare tranzactie, iar vanzatorul trebuie el sa dovedeasca bancii ca eu chiar am cumparat de la el (la magazin e bonul scos de POS semnat de mine), caz in care banca va lua banii din cont din nou.

 7. Majoritatea firmelor de hosting activeaza serviciile in scurt timp dupa ce se efectueaza plata. Eu lucrez cu cei de la clausweb.ro si sunt foarte multumit. Serverele se misca foarte bine, fiind colocate in centrul de date al celor de la Gts Telecom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: