home to blog HBO loveste iar

HBO loveste iar

In seara asta am vazut un documentar fulminant, facut de englezi despre avorturile de pe vremea lui Ceausescu.

Ceva istorie pe care n-ati fi vrut sa o pierdeti. Ceva istorie pe care trebuie sa o acceptam si sa mergem mai departe.
Documentarul e fenomenal, de la imagini de arhiva, la cum este prezentata Romania. Nu intr-un mod rau, ci intr-un mod profund realist, fara sa atace sau sa dea vina pe cineva. Limbile in care se vorbeste sunt engleza, romana si franceza. Link

CHILDREN OF THE DECREE

8 thoughts on “HBO loveste iar

  1. Este un film într-adevăr bun. Fără părtinire, fără chestii melodramatice inutile. A fost prezentat acum vreun an pe TVR 1 sub numele de “Decreţeii”. L-am văzut atunci.

  2. Filmul este “o minciuna”, nu va mai luati dupa altii, si nu mai credeti tot ce vedeti la Tv. Realitatea a fost alta, mult mai dura, mai crunta, in care nu aveai voie in anumite situatii nici sa respiri, darmite sa mai deschizi gura sa spui ceva. Am trait epoca eceea si sincer va spun, bucurati-va ca nu mai este.

  3. acest documentar romanesc (nu, nu ma incanta, dar e bine realizat, e bine documentat, s-a muncit enorm la el, a fost o echipa dedicata si merita toata stima) a starnit reactii din ele mai diverse, dar poate de asta a fost si premiat. ma bucur ca l-ai vazut si tu dupa 4 ani, cat s-au mai asezat apele si s-a obisnuit lumea cu subiectu (dupa celebrul “avort de aur” cum nedrept zice un amic despre filmu lu mungiu 4,3,2). si mai mult, felicitari hbo pt alegere. sunt niste meseriasi.

  4. Filmul e foarte bun si ar trebui vazut de tinerii ignoranti de azi. Piticule, nu stiu unde ai vazut tu, dar nu se vorbeste in franceza in film. Doar engleza si romana. Si da, e pur romanesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: