home to blog Harta grevelor

Harta grevelor

Ati vazut unde fac astia greve prin tara? In cele mai normale locuri, gen Suceava, Iasi, Braila, Tulcea, Bucuresti. Adica orasele in care nu se munceste, in care nimeni n-are chef sa munceasca si drept urmare sunt o groaza de someri.

Si totusi daca ne uitam ca Romania e ceva mai mare, nu vedem nici o greva si nici un protest la Timisoara, in Arad, in Oradea, in Sibiu, Brasov, Alba Iulia, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Bistrita. Orase care chiar daca nu au o situatie finaciara foarte buna, sunt populate de oameni care vor sa munceasa si chiar asta fac. 

De ce acolo se poate, iar in locuri din astea obscure si parasite de oameni care au fugit in Italia si Spania nu se mai practica munca?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 thoughts on “Harta grevelor

 1. ce constat eu aici ? rasism populist si ura regionala , la noi in tara . imi place ! domnilor , ca sa aveti un discurs plauzibil , va propun o provocare : mergeti sa traiti in moldova , dar fara sa luati bani de la nimeni , sa vedem : oare chiar nu v-ati dori sa pleci de acolo mancand pamantul ? ma intreb de ce nu sunteti rationali si nu luati in calcul si nivelul de dezvoltare al acelei regiuni si a altor regiuni din tara asta ? poate ca sunt oameni care nu muncesc, dar cati la fel nu sunt in maretul Bucuresti ? normal insa , orice cioara isi lauda puiul .
  ma astept ca romanii sa fie romani , nu tigani .cei ca voi care eticheteaza omul dupa regiunea din care provine , sunt mai tigani decat tiganul care fura , fiindca ii e mai usor sa faca asta decat sa munceasca . si ma refer aici la adevaratii tigani , nu la oameni.pentru ca sunt si tigani care chiar muncesc si sunt cinstiti . nu pot sa cred ca nu cunoasteti cazuri de genul si ca ,de asemenea , nu cunoasteti moldoveni , transilvaneni etc. care isi vad de ale lor , care muncesc , care duc o viata normala , fara inselatorii si miselii .
  o zi buna dragii mei .
  p.s. cati din voi au plecat sa munceasca in afara tarii , din nevoia de a o duce mai bine ? stiti ce inseamna sa muncesti fara odihna , sa stai printre straini ? ce v-ati mai iubi atunci tara…..credeti-ma , pe mine si pe toti cei care “au fugit in Italia si Spania ” !!!
  p.s.s. de unde vine concluzia ca exista someri din cauza faptului ca oamenii nu vor sa munceasca ? te-ai gandit mult cand ai scris asta ?

 2. ma, ce fumezi ? nu se munceste in bucuresti ? d-aia nu exista locuri de munca si sunt cele mai mari salarii ? serios, ai scris faza asta in somn ? 😀

 3. Nu fi foarte sigur ca in celelalte se muncete. Intr-adevar se munceste mai mult decat in Bucuresti, dar si pe la noi vezi ca si in reclama aia cu Dorel, unul lucru si 7 stau. Eu sunt din Timisoara si ce-i in momentul asta aici… pff mai un pic si devine ca bucuresti la trafic, iar strazile pe care se lucra sunt multe…

  Stiu ca nu te referi doar la muncitorii de constructie, dar am dat un exemplu. 🙂

 4. +1 pentru ca ai zis de Satu Mare, Bistrita, Alba Iulia, Bistrita

  Sunt satmarean de loc. Treaba aici e ca…toata lumea cunoaste pe toata lumea si daca bugetarul grevist lucreaza la finante si ii vine un prieten sa-si plateasca o taxa, si il vede in greva ii zice:
  – Hai ba, nu ti-au ajuns atatea comisioane pana acum, t-e gata casa, ce mai vrei? Hai si baga-mi si mie astea in calculator…
  Si evident, bugetarul grevist de rusine se intoarce la munca.

 5. Piticu, te citeam cu oarece placere, insa ai preferat s-o dai pe extremism, asa ca nu-mi ramane decat sa-ti adresez un “hai sictir” pentru afirmatia aia cu Suceava ca fiind oras in care nu se munceste.

 6. @ Piticu: cred ca e putzin fortzata legatura orase-greve-someri. De acord ca unde sunt multi someri se munceste putzin ;), iar sunt de acord ca in vest somajul e mai redus, dar nu cred ca (neaparat) moldovenii sunt lenesi si de aia e somajul mai mare; “capsunarii” te cam contrazic 😀 ; cu Bucurestiul sunt de acord, acolo se munceste mai putin pe salarii mai mari, fiindca sunt impregnati cu obsesia de a face “afaceri”, mai o tzeapa mica, o manea la tv de cartier, etc …
  @ all : nu trageti in pianist! la prima vedere si eu as fi spus la fel, influentat poate de prejudecatile mai vechi.

 7. tu daca locuiai in suceava unde crezi ca ai fi muncit? oameni aia nu au unde sa munceasca, de aia au plecat din tara.

 8. Da…cei de la Suceava nu au de munca pentru ca efectiv ca companie e nerentabil sa-ti faci o firma de acolo. Ca sa ajungi la piata de desfacere din Vest, trebuie sa treci prin ROMANIA, ori daca esti la Timisoara, Arad, Oradea, Satu Mare, la ~20 km e Ungaria si ai autostrazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.