home to blog Hai ca mai e putin pana la criza

Hai ca mai e putin pana la criza

A inceput anul frumos, euro a depasit astazi la cursul BNR pragul de 4 lei.

Cum banii veniti din strainatate au fost mult mai putini fata de alti ani, se vede ca nici cursul valutar nu mai e sustinut de o economie infloritoare, asa cum o descria Tariceanu prin septembrie. Cresteara aia economica de 8 – 9 % la care se asteptau anul trecut ma astept sa se transforme intr-o scadere de 20% anul asta.

De ce asa de mult? Pentru ca acum toate treburile se misca mai repede, mult mai repede, iar daca individul asta care avea o afacere cu masini second hand nu le da repede, inseamna ca sta pe stoc, cu banii blocati in masini in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea.

Daca toti jucatorii la bursa si analistii financiari estimeaza ca undeva in aprilie economia o sa sucombeze brusc, eu ma astept ca ea sa se manifeste brusc imediat ce se termina stocurile astea la combustibil, atunci cand o sa urce iar pretul benzinei pana la cer.

Eu nu vreau sa am dreptate, dar ma gandesc ca maine trebuie sa cumpar euro pentru chirie si ma dau cu capul de pereti cum pierd in fiecare luna la rata de schimb …

10 thoughts on “Hai ca mai e putin pana la criza

  1. din pacate, treaba o sa fie cam cacanie si o sa invatam sa renuntam la multe din lucrurile care astazi ni se par chestii obisnuite. Pe de alta parte, cu criza asta poate ne mai schimbam si noi gandirea – ma refer la romani in general – si invatam cum sta treaba cu economia si cat trebuie sa cheltui ca sa te mentii pe linia de plutire.

  2. @piticu: economia nu va sucomba anul acesta iar investitiile la bursa vor aduce in urmatorii 3-4 ani randamente spectaculoase. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, la sfarsitul anului vom trage linie si vom vedea cine a avut dreptate.
    Si inca ceva: daca leul va ajunge la 4.5 ron asa cum prorocesc unii “specialisti”, eu ma voi rade in cap 🙂

  3. In vremuri de criza se fac bani multi (de catre cine stie ce si cum!) si se pun bazele unor averi colosale! fiti cu ochii pe bursa! Vor veni momente beton de cumparat actiuni!

  4. lu’ khris : Las-o mai moale cu profiturile si randamentele spectaculoase la bursa romana. Atata timp cat nu sunt jucatori grei si multi, bursa romana e un fel de nechezol. In rest de acord cu tine: economia romana nu sucomba ca suntem in UE – punct. S-ar putea ca “marii specialisti” sa exagereze cu 4.5 ron/euro, intr-adevar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.