home to blog Google nu se favorizeaza pe el insusi

Google nu se favorizeaza pe el insusi

Din ciclul cineva la un interval de timp sau atunci cand e nevoie mai produce cate un advertorial pentru Google, azi aflam ca gigantul de internet nu isi favorizeaza serviciile sale in propriul motor de cautare.

Si in articolul asta citim vreo doua minute despre faptul ca autorul studiului e un om foarte stimat, care chiar a fost contactat de Microsoft impotriva Google, iar mai departe vedem cum dovedeste el ca Google nu e primul in rezultatele cautarii pentru servicii de genul mail, calendar, chat. Dar oare astea sunt definitorii?

Cu alte cuvinte degeaba zici ca google nu isi favorizeaza serviciile sale in motorul de cautare, daca lumea confunda in proportie foarte mare address  bar-ul cu campul de cautare din google, iar acolo scriu adresa paginii pe care vor sa o acceseze.

Si daca pentru cuvantul search, Google nu exista in rezultatele cautarii de la Google, gasim insa companii special optimizate pentru asa ceva:

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Google nu se favorizeaza pe el insusi

  1. Nu, nu ies propriile pagini google/rezultat, ci ies pagini Streetview, Maps, YouTube, rezultate din Knol, ba chiar iese Okrut inaintea Facebook.
    Dar nu, ei nu favorizeaza propriile link-uri.

  2. “Cu alte cuvinte degeaba zici ca google nu isi favorizeaza serviciile sale in motorul de cautare, daca lumea confunda in proportie foarte mare address bar-ul cu campul de cautare din google, iar acolo scriu adresa webului.”
    Am citit de 3-4 ori si nu inteleg ce vrei sa zici. Pe bune!

  3. Search Corporation e fostul IPTANA – Întreprinderea de Proiectări Transporturi Auto, Navale şi Aeronautice. Apoi s-a numit IPTANA Search (cu referire la domeniul de cercetare), iar de la mijlocul anilor 2000 îi zice Search Corporation.

  4. Introducerea URL-ului in campul de cautare si nu in address bar e o practica ce nu tine de Google ci de lipsa culturii informatice la oameni. Personal am incercat sa destept cativa tantalai cand i-am depistat ca fac asa ceva, dar au fost destul se reticenti si recalcitranti. Tinand cont ca internetul nu a prins peste tot la noi, si multi folosesc calculatorul doar pentru muzica si filme, va mai curge multa apa pe Dambovita pana sa afirmam ca romanul stie sa utilizeze corect resursele informatice de care dispune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: