home to blog Gogol Bordello, in deschidere Ionut Cercel

Gogol Bordello, in deschidere Ionut Cercel

Am fost aseara la concertul Gogol Bordello. Concertul a fost chiar misto de altfel. Stilul muzical a fost interesant, cand rock, cand tiganeasca, cand altceva. Lumea a fost entuziasmata, s-a dansat pe scaune, printre randuri, maini in aer.

In deschidere a cantat Ionut Cercel.

Pentru ca suntem in Romania eu zic ca ar trebui sa ne sustiem creatorii de cultura, muzica si artistii. Si pentru asta propun sa-l facem o petitie prin care sa-l sustinem pe Ionut Cercel, acest om deosebit sa fie difuzat de posturile noastre de radio. Adica mi se pare prea mult ca sa vina niste unii de la New York sa cante muzica tiganeasca la noi, cand noi putem sa facem acelasi lucru.

Dar cum noi suntem lenesi nu vom vedea niciodata un Guta, sau Adrian, sau Cercel, sau oricine altcineva care sa vina sa ia o chitara electrica in mana si sa spuna ca ei fac rock tiganesc. Asa ca degeaba il studiaza astia pe Salam la Conservator daca noi nu vrem sa facem si o muzica care sa rupa topurile. A fost suficient sa ajungem la BBC ca sa nu mai facem nimic dupa. Pai ar fi trebuit sa iasa deja 3 albume pana acum si inca 5 formatii cu acest gen de muzica.

 

Pana una alta, aseara a fost cam asa.

In timp ce toata presa a avut voie sa faca poze in timpul pieselor 3, 4 si 6,  lumea era in sala cu Canon 500D-uri cu obiective si isi facea de lucru.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Gogol Bordello, in deschidere Ionut Cercel

 1. Nu stiu de ce, dar m-as fi simtit mai bine daca nu as fi stiut ca boracul a fost pe acolo. Daca venea vreun cantarest cu ceva voce, era unul comun si nu era trecut, cum a fost un jegos de manelist, gata, peste tot apare.

 2. Ionut Cercel n-a cantat in deschidere. Formula “a cantat in deschidere” se foloseste pentru prestatiile live, nicidecum pentru o piesa din playlist-ul ante-concert.

  Tot pentru un titlu de tabloid, ai fi putut scrie ca Ionut Cercel a cantat alaturi de Johnny Cash in deschiderea celor de la Gogol Bordello. Ar fi fost mai de senzatie 😉

  In fine… suntem obisnuiti cu tertipurile astea. Este pacat insa c-au invadat deja si blogosfera.

  1. Asta am spus eu? Asta s-a inteles?

   Ideea era de a prezenta o informatie intr-un mod obiectiv.
   Ionut Cercel NU a fost acolo. Nu inteleg intentia ta de a dezinforma. Sau mai corect spus de a informa in mod eronat citorii-ti fideli. L-ai vazut tu pe undeva? L-ai vazut pe scena?

 3. Eu sunt fanul diversitatii in cultura, asadar e bine ca se impun acesti manelisti…
  Nu e bine sa fim nazisti in gandire atunci cand vine vorba de arta… si sa nu dam cezarului ce este al cezarului: au o dara de magie si mister sunetele astea perpetuate si zamislite la foc mocnit ce au fost pastrate cu migala in diverse culturi balcanice…
  ex: http://www.youtube.com/watch?v=G5Mcy5RanCo

 4. Si daca va intrebati de ce am facut asocierea aceasta dintre manele si melodiile populare balcanice bulgaresti… pai e simplu, hmm. Se spune ca stilul acesta bulgaresc de interpretare a muzicii populare vine din simbioza a diverselor stiluri ce coabiteaza in forma asta unica si simpla( aparent)- sunt gasite asemanari cu stilul popular indian asiatic- asadar cum stim, manelele sunt o imbinare cat de cat asemantoare cu stilul asta bulgaresc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.