home to blog Go green

Go green

Premiza e ca acum platesc toata factura la curent. Pana acum plateam doar o parte, iar asta ma bucura. Eh, ca sa fiu constrans de criza si alte motivatii economice am trecut la becuri economice.

Becuri economice

Acum daca tot am inceput sa economisesc curentul consumat de becuri, dar sa si sting monitorul calculatorului am o intrebare. Contoarele digitale si electronice de la electrica afiseaza consumul instant? Si daca da, cum? De altfel contoarele clasice ce se rotesc puteau da un consum instant bazat pe niste calcule matematice in functie de cate invarteli pe minut face discul ala.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Go green

 1. Bravo!

  Eu mi-am redus asa cu 60% consumul instant cand nu erau porniti marii consumatori (fierul de calcat, masina de spalat, cuptorul cu microunde, aerul conditionat)

 2. Are electrica contor digital ? Ca si eu as fi curios ce haleste cel mai mult prin casa: suspectez frigiderul care oricum e gol.

 3. Buna miscare! O sa vezi cat de mult o sa iti scada consumul.
  Si eu am inlocuit cca 60-70% din becurile din casa cu becuri economice si factura s-a redus practic la jumatate.
  In plus e super-ok si pentru amarata de planeta pe care locuim. De aceea in multe tari europene nici nu mai poti cumpara becuri cu incandescenta.

 4. dar cam cat de tare e lumina aia ecologica,ca am “avut” si eu astfel de becuri si produceau nici 30 de w de lumina comparativ,cu 70-80 de w la bec wolfram ce produce o cantitate de “luxi” decenta…

 5. Contorul rotativ iti arata cat ai consumat din ziua 0 pana cand te uiti tu. La fel si cel numeric. Diferenta e ca cel numeric are o memorie in care sunt retinute consumurile instante la care nu ai acces tu.

 6. Exista WATTMETRU pentru consum, amperaj si contor digital. Eu am cumparat de pe okazii.
  E foarte util sa vezi ce si cum mananca curent din casa.
  Pc-ul parca mananca 5-6 W parca si cand e stins 🙂
  Eu l-am luat sa vad cat consuma mini-pc u construit de mine 🙂 si consuma 49W si 70-75 cu tot cu monitor 🙂 si cand e stins 0 🙂
  e foarte misto deoarece are si optiune sa iti contorizeze si costul 🙂
  Sper ca v-a fost de folos info 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.