home to blog Glumele televiziunilor romanesti

Glumele televiziunilor romanesti

Dupa modelul ProCinema si TVR isi schimba aspect ratio-ul in timpul meciurilor de fotbal. Adica ei trec de la un normal 4:3 vazut de toate televizoarele cu tub din tara asta, la un anormal 16:9, labartat si lungit vazut doar de unii.

Mai mult decat atat eu nu stiu pe ce se bazeaza TVR-ul sau ProCinema cand isi schimba aspectul, pentru ca operatorii de cablu care ii retransmit nu modifica si ei aspect ratio-ul, ci il pastreaza pe acelasi 4:3, de unde se vede un program in format 16:9 labartit sau cu banda neagra sus si ingustat, in functie de setarile operatorului de cablu.

Si sunt singur ca modificarile astea de semnal sunt facute pentru ei, un grup restrans de oameni cu drepturi de conducere care vor sa vada pe televizorul lor si atat o anumita imagine intr-un anumit fel, in timp ce angajatii se chinuie sa ii satisfaca.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

33 thoughts on “Glumele televiziunilor romanesti

 1. aha, hbo-ul ala pare 16:9 … si cand apesi tasta ok sau info a televizorului tau ce zice?

  576i la aspect de 16:9 nu?

  si la tvr ce zice?

 2. la ambele scrie 576i detalii despre aspect nu zice dar televizorul lcd e setat pe modul 16:9 automat… adica trece singur pe wide cand primeste semnal 16:9 iar daca-l pun pe 4:3 la hbo se vede aiurea tare inainte era invers…

 3. nush ce lcd ai tu, insa mie imi afiseaza tv-ul asa:

  576i / 1080i, mpeg / dolby digital, sd / hd, si aspect ratio 16:9 sau 4:3.

  dar mi le afiseaza indiferent de cum am setat eu aspect ratio. Bineinteles ca pentru 4:3 l-am pus wide 🙂

 4. Primele meciuri din CM au fost retransmise 4:3, cu imagine incadrata in benzi negre. Comutam tv-ul in sistem 16:9, ecranul se umplea corect, fara a labarta pesonajele. Totusi, pentru a vedea full 16:9, a trebuit sa urmaresc meciurile pe canalele spaniole. Acum e ok, TVR retransmite 16:9 real, calitatea imaginii se apropie foarte mult de cea a canalelor spaniole din sistem digital terestru.
  O vorba mai am, Piticule: canale germane de satelit, din pachete pe bani, emit 16:9 de muulti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: