home to blog Ghinionul de a prinde o alta generatie

Ghinionul de a prinde o alta generatie

Cat am stat eu in spital, m-am mirat in fiecare zi de pasiunea oamenilor care lucrau acolo. Cand am scris pe blog ca am fost ingrijit cum trebuie, ca oamenii au fost de treaba ca totul a fost perfect voi v-ati uitat la mine si mai mirati. Eu stiam ca nu e peste tot asa, dar totusi nu ma asteptam sa mai existe atat de multe cazuri de … sa ii zicem nesimtire.

Si toata asta o dau pe diferenta dintre generatii. Asistentele si doctorii mai batrani care stiu cum functioneaza sistemul sunt fara scrupule, iar lor trebuie sa le dai shpaga sau te trateaza cu cel mai mare dispret, pentru ca au mai tratat oameni ca tine si s-au obisnuit.

In schimb eu iar am patit altceva. Si ma sperii iar de ce in unele parti se poate, in altele nu. In saptamana cat am fost in spital pe antibiotice, sambata mi-a spus doctorul meu ca pot sa o tai acasa, cu conditia ca la orele fixate  pentru injectii sa ma prezint la spital inapoi sa imi bag in vena. Zis si facut, am luat primul taxi, am fugit acasa in pijamale, m-am intors apoi pe seara la spital cu masina si branula in mana si mi-am facut injectiile.

Ca sa nu vin cu mana goala, mai ales ca era sambata si mai ales ca m-au lasat sa plec acasa, am luat o cutie de bomboane pentru asistenta. Niste bomboane scumpe si dragute  si atunci cand m-am dus sa fac injectia i le-am dat.  M-a refuzat politicos si eu am insistat. Le-a luat si le-a pus deoparte.

A doua zi dimineata, cand m-am intors pentru o noua injectie cutia cu bomboane era la locul ei, acolo unde fusese pusa cu o seara inainte, in oficiu, fara sa fi fost desfacuta de catre asistenta de seara sau de cea de dimineata.

In schimb, toti doctorii batrani iau bani, au buzunarele largi, toate asistentele batrane sau femeile de serviciu nu iti curata la pat sau nu te ajuta decat daca stiu ca tu le dai ceva sau se roaga cineva de ele sa iti faca introducerea. De ce? Asta nu stiu.

Insa  eu ma mir si ma intreb de ce tinerele cadre medicale sunt atat de dedicate muncii lor.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

13 thoughts on “Ghinionul de a prinde o alta generatie

  1. Generalizezi…. Normal sa aiba ceva mai mult entuziasm cei tineri… D-abia si-au terminat milenara facultate, au eventual parinti care sa le mai dea una, alta; si totusi, nici pe partea asta cu tinerii,nu as generaliza. Sunt convins ca daca tu ai nimerit undeva ok, nu e obligatoriu ca aia sa si fie regula. Pe de alta parte, tu vorbesti usor previzionar. Tu ai avut contact cu niste oameni, destul de putini, intr-un anume moment al vietii lor. Ai vreo certitudine, sau macar vreun indiciu ca vor fi la fel si peste… 5 ani? Pentru ca, in mod similar si doctorii batrani despre care vorbesti, este foarte posibil a in tinerete sa fi avut acelasi entuziasm. Dar asta treceb repede.
    Ca idee, probabil ai vrut sa scrii pijama “am fugit acasa in pijamale”. E prea cald pentru ca sa porti mai multe. In plus, poate fi incomod:D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: