home to blog Ghinionul de a merge pe drumuri

Ghinionul de a merge pe drumuri

Daca in Germania se protesteaza pentru taierea a trei sute de copaci si daca  un aeroport la intamplare are check-in direct in statia garii atasate (ca sa nu te cari cu bagajul pe scari si sa nu obosesti), la noi se cara lume in autobuze. Autobuzele sunt facute acum 30 – 40 de ani si cum inca functioneaza, sunt tocmai bune de transportat oameni.

Nu, nu veti vedea astfel de autobuze in Bucuresti pentru ca primaria le interzice accesul in oras. In schimb le veti vedea oriunde in afara oraselor mari, facand curse intre localitati rurale si autogarile oraselor. Practic sunt cea mai ieftina solutie de transport. Drumurile sunt proaste, oamenii n-au nevoie de confort, hai sa le dam un autobuz de 30 de ani ca sa ii care ca pe cartofi de colo, colo. N-au nevoie de nimic mai mult. Iar atunci cand se intampla un accident totul se spala pe maini, de la victime umane, la autoritati, la vinovati. Nu stim, a fost vremea de vina, a plouat si din cauza asta. A mai trecut o masina pe drumul ala pe care avea loc doar o singura masina. 

Daca ati fost vreodata la Vadu pe plaja, proabil stiti cum e drumul. Un fel de dig, construit ca sa, de doar 3 – 4 metri latime, pe care incape doar o masina, daca apare si a doua, devine o problema. Drum care oricum ar fi nu este deschis circulatiei. Adica n-ar avea ce sa caute nimeni acolo. Iar pe drumurile astea nimeni nu asteapta sa treaca celalalt, se baga toti, in speranta ca cineva pica de pe dig.

Ce s-a intamplat in Tulcea nu e o intamplare. E un eveniment ce se intampla in fiecare zi, insa atunci fiind noapte au reusit sa alunece cu autobuzul. Ce s-a intamplat cu oamenii din autobuz, ei bine … uite, intr-un reportaj exceptional marca Stirile Protv.
5 thoughts on “Ghinionul de a merge pe drumuri

  1. Nu este “exceptional” este normal pentru ProTV. Stirile ProTV au probabil cea mai buna echipa din tara, nu mai vorbesc depsre impartialitate… un cuvant care nu prea exista la alte televiziuni, media din Romania in general.

    Pentru asta Respect cu “R” mare pentru ProTV, la capitolul impartialitate pe langa ProTV, care castiga detasat, mai exista si PrimaTV restul doar spalare de creier si cocina.

  2. Vecine, “reportaj exceptional” sper ca poarta pe undeva si ironia de rigoare. Experimentul e mai mult decat penibil. In primul rand, manechinul e luat de la consignatie, nu are nici o treaba cu cele folosite la simulari. Mai folositoare ar fi fost probabil o femeie gonflabila.
    In al doilea rand, faza cu centuri de siguranta e de o dobitocie crasa, sper ca doar inventata de ProTv si nu asa au zis “expertii”. In cazul purtarii centurii, toti ar fi avut gaturile si coloanele rupte. La rasturnare, centura e prima care te omoara, mai ales daca plafonul aproape s-a unit cu spatarele scaunelor, asa cum s-a intamplat aici. Nu vorbesc ca asa imi imaginez eu, am un coleg care a scapat viu dintr-un accident tocmai ca nu purta centura la rasturnare.

  3. Nu m-am uitat la reportaj in intregime, dar acest accident a scos la iveala inca o data neputinta cadrelor medicale. In cazul unui eveniment “major”, “cutremur” insuficienta medicilor, a aparaturii s.a.m.d. se va vedea cel mai bine, pe pielea “noastra”. Trist !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.