home to blog Ghetarul Scarisoara

Ghetarul Scarisoara

Temperatura jos la ghetar e de -1 – 0 grade celsius, constanta. Sunt 24 de metri de gheata sub nivelul in care va veti afla voi cand vizitati ghetarul. Gaura prin care coborati spre pestera se numeste aven, scarile pot fi alunecoase asa ca trebuie sa pasiti cu grija. Vizitele se fac doar in grupuri de maxim 50 de persoane, obligatoriu cu ghid. Este de preferat sa va imbracati bine inainte de intrarea in pestera, pentru ca practic intrati intr-o camera frigorifica in care stati, ca n-aveti prea multe unde sa va duceti. Tariful de intrare este de 7 lei.

 

Povestea pesterii o aflati din materialul video de mai jos. Iar la final, un cantecel.

 

 

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

3 thoughts on “Ghetarul Scarisoara

  1. Am fost de curand pe acolo, foarte frumos, pacat ca s-a tot micsorat ghetarul in ultimii ani.
    Temperatura in pestera poate scadea pana la -15 grade insa media este undeva mai spre 0, oricum suficient incat sa trebuiasca sa-ti iei macar un hanorac pe tine daca nu chiar ceva mai gros.
    Noi am avut putin ghinion cand am fost pentru ca nu prea mai erau vizitatori asa ca am fost invitati sa ne plimbam singuri pe jos.
    Cand deja facusem turul + poze si ne pregateam sa plecam tocmai cobora un grup de 4-5 adulti si vreo 10 copii impreuna cu ghidul de data asta(aka cel care vinde si biletele).

    Oricum frumoasa pestera, foarte frumos si peisajul de acolo.

  2. si drumul PANA LA Scarisoara este de-a dreptul superb! pestera e frumoasa, dar nu m-a impresionat in mod deosebit (ce-i drept ca nu am vazut decat… “sufrageria aia”; cand am fost eu nu se vizita mai mult)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: