home to blog Flotare logica ©

Flotare logica ©

Ma mai gandesc la o tampenie, daca toate siturile se chinuie sa isi asigure cateva fibre de net redundante, sa serveasca cat mai repede si cat mai bine content catre vizitatori, cum naiba un site ce monitorizeaza siturile de mai sus sa fie hostat intr-un amarat de datacenter care sa pice exact atunci cand e mai mare nevoie de el, adica la 8 dimineata (cand ajunge toata lumea la birou), sau seara, cand e toata lumea acasa si sta pe net.

Culmea, intreruperile astea nu ajung sa scada din 99% uptime, dar sunt enervante. Si pana la urma si un bit transmis intr-o directie inseamna ca e uptime nu? 🙂

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Flotare logica ©

  1. Al cui e copyrightul pentru “Flotare logica”? Daca te intereseaza iti spun eu cine a inventat sintagma si a si folosit-o ani buni de zile drept titlu de rubrica.

  2. De picat,pica si cind sunt probleme cu adserver-ul.Exista solutii de protejare a contentului fata de eventualele probleme aparute cu sursele externe (indiferent care ar fi acelea).

  3. se refera la brat.. 🙂 daca ines sunt pe avarie pana la sf lunii iulie ce vrei? :> .. cik 99% din cei implicati nu “se supara” .. asa ca de fapt nu e nici o problema :d

  4. No offence, nu ma bucur de necazu’ altuia, dar…Ines nu este (la fel ca si gities, zaibarhost, precum si ex-locatiile erdeesh, ashtral) furnizor de servicii de centru de date, ci mai ales furnizor de internet, ei vezi, de aia le pica sau le va pica curentul!
    IMHO, singura solutie pentru astfel de servicii (ex: BRAT on-line, care are nevoie de redundanta si pe servicii de colocare precum si pe conexiunea internet) este colocarea intr-un centru de date neutru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.