home to blog Firefox 6

Firefox 6

Pe unul din calculatoarele mele m-am apucat sa testez toate formatele de la Firefox, tocmai pentru ca sa fiu la curent cu dezvoltarile lor si ca sa vad ce imi pregatesc pentru viitor. Asa incat am ajuns sa folosesc firefox 6, beta, cu update-uri la fiecare doua saptamani. In final browserul consuma extraordinar de putin ram cu toate paginile cu care firefox 5 sau altele imi mananca 2 giga.

Si pentru ca versiunile finale de Firefox apar pe net inainte de release-ul oficial (cred ca e tocmai o chestie de securitate, last day tweaks), iata-l aici la download.
Acum ramane sa vedem cand apare si primul update.

11 thoughts on “Firefox 6

  1. Pacat ca scrie inca beta pe el si ca nu elimina Mozilla odata pentru totdeauna precautia de a nu lasa pluginurile sa se instaleze inainte de official release date. L-am testat ieri, plin de speranta, dar din cauza ca nu pot folosi Firebug pe el am revenit la cretinismul de Firefox 5.01. D’oh !

  2. Scot asyia de la mozilla versiuni pe banda rulanta si nu prea sunt bune de nimic. De ce nu scot si ei o versiune care sa consume asa de putini ram, cum o face chrome si sa mearga la fel de repede?

  3. Încercați Firefox Nightly (aka v8.0) 🙂
    The cutting edge, cum s-ar spune, și pe bună dreptate. Ca și performanță nu sunt sigur că este cu mult mai bun, dar în ceea ce privește comunicațiile prin socket-uri, doar nightly se comportă cum ar trebui. Nightly și safari.

    Ca și idee, socket-urile permit comunicații real-time în sensul propriu al cuvântului. Majoritatea browserelor nu au decât vreo cerere la câteva secunde să zicem. Socket-ul permite una la fiecare 0.045 secunde dacă nu mă înșel, și din toată seria, doar Nightly o suportă cum se cuvine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.