home to blog Firefox 4

Firefox 4

Pe langa faptul ca arata fix ca google chrome, au putut si ei in final sa randeze corect HTML 5, asa incat ne promit multe functionalitati si o groaza de imbunatatiri, din care un exemplu vedem mai jos.

Mai mult introduc o metoda de a sincroniza profilul cu serverele firefox (dar si cu servere personale), default in browser. Asa incat, daca te plimbi la mai multe calculatoare sau daca pur si simplu ai nevoie sa iti faci backup pentru parole, bookmarkuri si setari, acum poti face asta online.
In mare imbunatatirile la firefox 4 se rezuma la a randa corect HTML 5, la posibilitatea accelerarii grafice hardware (deci placile video dedicate revin in atentie), la videouri HD pe youtube si javascript imbunatatit. Este deja in versiunea beta 5, asa ca ma astept ca in curand sa fie final.

Si am o vaga impresie ca Microsoft va da o replica in curand.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Firefox 4

  1. Eu personal nu folosesc alt browser decat Firefox, nu imi place Opera, IE merge greu, iar Chrome are putine functii! Dar nu as instala FF 4, merg tot pe FF3!

  2. alex daca folosesti web deveoloper nu-l instala, daca nu merita.

    @marius, da si nu prea. Toate chestiile astea le are deja chrome. Dar e un plus sincronizarea default si ceva accelerari grafice pe procesorul placii video

  3. Personal foloses Xmarks care mi se pare foarte bun. Sincronizez parole, taburi deschise, bookmarks si history intre toate calculatoarele. Bookmarksurile sunt disponibile si pe my.foxmarks.com in cazul in care nu vreau sa instalez undeva plugin-ul.

  4. in continuare Chrome ramane si o sa ramana cel mai bun Browser. Faptul ca nu are prea multe functii nu e problema, macar se incarca in 2-3 secunde nu in jumatate de minut ca firefox-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.