home to blog Fara motociclete de la 1 septembrie

Fara motociclete de la 1 septembrie

Primaria intentioneaza sa interzica circulatia motocicletelor in Bucuresti, incepand cu 1 septembrie pe parcursul noptii. 🙂 Asta daca nu cumva va era dor de trafic ingreunat si noaptea. Drept urmare asociatia donatorilor de organe motociclistilor din romania ia act si emite un comunicat de presa in care nu e de acord cu decizia primariei capitalei.

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR) reactioneaza fata de intentia Primariei Capitalei de a interzice accesul motocicletelor pe timpul noptii in Bucuresti, incepand cu 1 septembrie si considera aceasta masura abuziva.

Consideram ca orice abatere de la legea de circulatie (zgomot prea mare, viteza etc.) trebuie sanctionata potrivit legii de catre organele in drept, insa nu trebuie ingradit dreptul unor cetateni de a-si folosi motocicletele (mijloace de deplasare omologate si verificate) pe drumurile publice.

Motocicleta este un mijloc de deplasare foarte util pe drumurile aglomerate, ocupa atat un spatiu de parcare mai mic cat si mai putin loc in trafic, polueaza mai putin si aduce o uzura mult mai mica la infrastructura, in comparatie cu o masina.

AMR, cu sprijinul autoritatilor (Prefectura Bucuresti, Brigada de Politie Rutiera etc.) a desfasurat mai multe campanii de promovare a mersului pe doua roti ca solutie la decongestionare, iar aceasta masura nu face altceva decat sa anuleze eforturile concertate depuse pentru imbunatatirea conditiilor de trafic din marile aglomerari urbane.

19 thoughts on “Fara motociclete de la 1 septembrie

  1. Foarte bine face oprescu! Asa zisii motociclisti nu sunt sanatosi la cap! Se cred mari eroi cand merg cu 140-150 sau mai mult pe strazi noaptea, doar ca sa arate ce smecheri sunt si ce misto sunt ei sa se dea mari in fata amicilor si a pitipoancelor! Pai daca esti asa smecher si mergi cu 150 noaptea din partea mea poti sa iti rupi gatul ca nu imi pasa deloc!Chiar ma bucur! Sa nu mai vorbim ca din cauza ta, asa zis motociclist cu 200+cp , mor un numar foarte mare de oameni nevinovati! Nu am nimic cu adevaratii motociclisti, sa zic genul…”tariceanu”, care au harley davidson sau altele in gen, pot sa inteleg conceptul de freedom, born to be wilde, cu vantul in par, dar nu pot intelege niciodata ratatii cu motociclete de sute de cai putere! Si cand ii mai vezi pe la tv prietenii plangadu-i…da-i dracului de idioti, eu i-am pus sa mearga la viteza aia? Foarte bine ca au murit toti idiotii de acest gen si ca inca vor muri!
    PS: Mad max sa inteleg ca si tu esti mare biker…eu nu iti urez muie…iti urez tarana usoara…

  2. pentru asd.. etsi un terminat care nu are habar de motociclete. nu exista cu sute de cai putere. Eu sunt instructor moto si nu im indemn elevii la viteza. mad max este si o sa fie un motociclist f bun ( doar a fost elevul meu 😛 ). despre tampitii cu lamborgnini sau masinile cu sute de cau putere care calca oamenii pe trecere ce zici ? te bagi aiurea in discutie si mai vorbesti si aiurea. cand o sa ai cea mai mica idee despre ce inseamna sa fii motociclist adevarat si putem sa avem o discutie adevarata si serioasa vorbim. REPET: nu acuzati si nu generalizati doar din cauza a catorva persoane.

  3. eh … si asa apar to felul de frustrati care nu au nici in clin nici in maneca cu fenomenul moto… nu cunosti … nu vorbi… normal ca sunt acrii strugurii daca nu poti ajunge la ei !

  4. Este o tampenie….. Interdictia nu face altceva decat sa acopere incompetenta autoritatilor in a aplica LEGEA. Politia si RAR-ul trebuie sa identifice in trafic motoarele cu tobe modificate si sa le ia talonul pana la remediere. Toate motocicletele omologate in Romania raspund, in configuratia originala, la normele europene si romanesti de zgomot, in consecinta putand circula pe drumurile publice LA ORICE ORA.
    STIMATI OFICIALI…… IESITI IN STRADA CU DECIBELMETRELE SI LUATI TALOANELE CELOR CE INCALCA LEGEA. NU INGRADITI DREPTURILE TUTUROR POSESORILOR DE MOTOCICLETE DIN CAUZA CATORVA USCATURI.

  5. mi se pare corect cu normlele de sunet. dar pe aceeasi tema ar trebui amendati si miile… sau sutele de insi care au tobele schimbate la nuj ce matiz sa sune de la 15 intersectii. chestia asta cu motoarele a iesit pentru ca am inceput sa ne inmultim si cum e romanu de ce iti e frica mai bine omori :)) nu mi se pare corecrt sa interzica asa cum nu interzic nici masinile zgomotoase sau care merg cu 150+ 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: