Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Premiza e urmatoarea: Legislatia europeana referitoare la testele pe animale, Directiva 86/609/EEC, este in curs de actualizare. Aceasta revizuire este un prilej pentru promovarea unor schimbari decisive cu scopul protejarii animalelor de laborator. Mai mult chiar, scopul final al unei astfel de strategii trebuie sa vizeze in viitor inlocuirea testelor pe animale cu alte metode care nu implica teste pe animale.

Acum daca nu vrei sa se mai efectueze teste pe animale, intra pe siteul asta pentru protectia animalelor si semneaza petitia acolo. Mai mult te vezi pe desenul ala manifestand alaturi de alti oameni.
Pe la ora 16 Romania era pe locul 3 ca numar de manifestanti.

Mai jos comunicatul de presa si detalii tehnicee pentru cei care nu stiu cu ce se mananca teste pe animale.

Spune NU testelor pe animale ! – primul mars virtual pentru bunastarea animalelor

Activistii virtuali fac presiuni asupra Europei pentru oprirea experimentelor pe animale !

In conditiile in care membrii Parlamentului European vor vota in luna mai propunerile referitoare la updatarea directivei asupra testarii pe animale, « avocatii » acestora din urma intra pe spatiul virtual pentru a demonstra sustinerea publicului in ceea ce priveste stoparea testarii pe animale. Actiunile lor se vor concretiza intr-un mars virtual ce are ca scop informarea oficialilor europeni asupra noilor cerinte de modificare a directivei deja existente despre experimentele pe animale.

Marsul virtual « Spuine NU testelor pe animale! » a fost lansat astazi de VIER PFOTEN, Dr. Hawden Trust for Humane Research si Humane Society international si reprezinta o premira la nivel global in domeniul campaniilor pentru protectia animalelor.

Acest mars virtual www.makeanimaltestinghistory.org se lanseaza astazi in nu mai putin de 13 limbi europene, printre acestea numarandu-se romana, bulgara, greaca, magiara, dar si limbi de circulatie internationala cum ar fi franceza, germana si spaniola. Cetatenii Europeni sunt invitati sa devine e-activi prin semnarea unei petitii online si sa isi creeze propriul avatar personalizat pentru a se alatura unei parade cibernetice adresata Parlamentului European ce are sediul la Bruxelles. Aceasta parada marcheaza inceputul unei campanii la nivelul intregii Europe, campanie ce are ca scop imbunatatirea legislatiei referitoare la experimentele pe animale.

In Europa, mai mult de 12 milioane de animale sunt folosite in fiecare an pentru experimente. Diferite animale precum iepurii (rozatoare), cainii, pisicile si maimultele sunt folosite in experimente ce le cauzeaza leziuni si un grav disconfort psihic. Legea care reglementeaza aceste experimente, si anume directiva 86/609, a fost conceputa cu mai mult de 20 de ani in urma si este depasita.

Pe parcursul anilor, s-au conturat mai multe propuneri de imbunatatire a situatiei : o mai buna protectie a animalelor, stoparea testarii pe primate, crearea unui cod etic si gasirea de noi solutii pentru incetarea experimentelor pe animale. Cu toate acestea, gigantii industriei farmaceutice si idustriile ce se bazeaza pe experimentele pe animale fac un lobby puternic sa elimine orice noi masuri de stopare a testarii pe animale. Mai mult decat atat, se opun chiar si stabilirii unei limite de re-utilizare a animalelor in experimente.

Declaratia HOP : «  Revizuirea Directivei 86/609 reprezinta un moment cheie in istoria modului in care Europa trateaza animalele, iar marsul virtual este o initiativa unica si inovativa de a ii determina pe cei care iau deciziile la Bruxelles sa asculte doleantele cetatenilor UE. Europa are ocazia sa conduca lumea pe calea inlocuirii testarii pe animale cu tehnici mai avansate ce implica neutilizarea fiintelor vii in astfel de experimente.  Pana cand acest proces va fi complet, Europa trebuie sa lupte pntru a obtine cele mai bune reglementari posibile in acest sens, acestea trebuind sa fie  transparente, progresive si bine construite.

Membrii Parlamentului European urmeaza sa voteze in aceasta luna la Bruxelles propunerile referitoare la Directiva 86/ 609.  Va fi prima oara cand toti membrii Parlamentului vor vota aceste propuneri care se preconizeaza a genera un sir lung si anvoios de dezbateri.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. sin

  Care e problema unora ca se fac teste pe animale ? Mai bine cateva mii de sobolani, iepuri, porci etc morti decat oameni morti, nu ?

  Reply
 2. Buciuman

  Ce retardare frate si cu asta si cu politia animalelor. Vi se rupe inima de un animal ca ii dau medicamente, da cand moare un om de leucemie sau stiu eu ce nu va ganditi ce ati interzis.

  Reply
 3. Animalu'din mine

  Ghertzoiul de web – twitterium analphebticus – tre sa se documenteze un pic. Doar un pic. Si apoi se poate apuca de postat posturi.

  Si cine nu e de acord cu mine sa se uite un pic pe http://www.youtube.com/watch?v=SwVS_9tDQo8.

  Sa nu-si inchipuie nimeni ca animalutzele stau in gradini mari si pline de verdeata si ca, din cand in cand, primesc cate o pastiluta si o mangaiere.

  Acum…

  Daca pui (si cred ca iti trebuie multa inteligenta sa faci asta) in balanta viata unui om cu viata unui soarece – ei bine, raspunsul e evident. Brava ratiune! Dar daca te gandesti ca sunt 12 milioane de animale chinuite doar pentru ca industria farmaceutica sa mai scoata niste melearde de euro…

  Gandeste asa evoluatule: in fiecare an mai apare un tip de “faringosept”. Frumos ambalat, bine brandat, bine marketat. Noul “faringosept” face exact acelasi lucru pe car eil facea si vechiul medicament. Dar din considerente strict comerciale – compania farmaceutica a lansat un nou produs. La aparitia acestui tip de medicament absolut inutil au contribuit cu multe luni de chin cateva milioane de animale.

  Si asta doar pentru ca animalul din tine sa nu fie ros’in gat dupa ce haleste inghetata cu galeata.

  Hai la teste cu voi!

  Reply
 4. Buciuman

  Da, bravo. Milioane de animale au suferit ca au luat un paracetamol.

  Cum dracu sa testeze milioane de animale un paracetamol nou? Testeaza 10 animale, maxim.

  Eu cred ca animalele folosite in industria farmaceuitca sunt mult mai putine la numar doar o mica parte din ele sufera. Alea care iau paracetamol am dubii ca mor in chinuri.

  iar alea care mor in chinuri mor ca sa nu moara alti OAMENI in chinuri.

  Reply
  • K.I.D.

   Ai dubii ca animalele care iau un paracetamol mor in chinuri,tu vorbesti de produsul finit dar nu te gandesti ca materiile prime mai intai trebuiesc prelucrate si pana se ajunge la produsul finit animalele alea sunt indopate pur si simplu cu o multime de substante ca sa nu vorbim atunci de celalate produse cum ar fii cosmetice, sampon, sapun care trebuiesc testate pe piele
   iar daca nu sunt bune pot produce arsuri,infectii etc

   Reply
 5. oana

  ce oameni ma…..sincer eu consider ca animalele sunt mai importante decat oamenii…chiar mias da viata pt un biet soarece.si as prefera sa se faca experimente pe mine si pe voi decat pe animale pt ca oameni sunt rai si tot ce fac fac pt a distrige…

  Reply
 6. Mariana

  Eu iubesc animalele… sunt niste bibelouri vii. Merita mai multa atentie si iubire din partea noastra.

  Reply
 7. Radu34

  Niste clienti de-ai mei au site cu accesorii pentru animale, gazduit la noi, si sunt niste oameni exceptionali.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.