Facem teste pe animale?

Premiza e urmatoarea: Legislatia europeana referitoare la testele pe animale, Directiva 86/609/EEC, este in curs de actualizare. Aceasta revizuire este un prilej pentru promovarea unor schimbari decisive cu scopul protejarii animalelor de laborator. Mai mult chiar, scopul final al unei astfel de strategii trebuie sa vizeze in viitor inlocuirea testelor pe animale cu alte metode care nu implica teste pe animale.

Acum daca nu vrei sa se mai efectueze teste pe animale, intra pe siteul asta pentru protectia animalelor si semneaza petitia acolo. Mai mult te vezi pe desenul ala manifestand alaturi de alti oameni.
Pe la ora 16 Romania era pe locul 3 ca numar de manifestanti.

Mai jos comunicatul de presa si detalii tehnicee pentru cei care nu stiu cu ce se mananca teste pe animale.

Spune NU testelor pe animale ! – primul mars virtual pentru bunastarea animalelor

Activistii virtuali fac presiuni asupra Europei pentru oprirea experimentelor pe animale !

In conditiile in care membrii Parlamentului European vor vota in luna mai propunerile referitoare la updatarea directivei asupra testarii pe animale, « avocatii » acestora din urma intra pe spatiul virtual pentru a demonstra sustinerea publicului in ceea ce priveste stoparea testarii pe animale. Actiunile lor se vor concretiza intr-un mars virtual ce are ca scop informarea oficialilor europeni asupra noilor cerinte de modificare a directivei deja existente despre experimentele pe animale.

Marsul virtual « Spuine NU testelor pe animale! » a fost lansat astazi de VIER PFOTEN, Dr. Hawden Trust for Humane Research si Humane Society international si reprezinta o premira la nivel global in domeniul campaniilor pentru protectia animalelor.

Acest mars virtual www.makeanimaltestinghistory.org se lanseaza astazi in nu mai putin de 13 limbi europene, printre acestea numarandu-se romana, bulgara, greaca, magiara, dar si limbi de circulatie internationala cum ar fi franceza, germana si spaniola. Cetatenii Europeni sunt invitati sa devine e-activi prin semnarea unei petitii online si sa isi creeze propriul avatar personalizat pentru a se alatura unei parade cibernetice adresata Parlamentului European ce are sediul la Bruxelles. Aceasta parada marcheaza inceputul unei campanii la nivelul intregii Europe, campanie ce are ca scop imbunatatirea legislatiei referitoare la experimentele pe animale.

In Europa, mai mult de 12 milioane de animale sunt folosite in fiecare an pentru experimente. Diferite animale precum iepurii (rozatoare), cainii, pisicile si maimultele sunt folosite in experimente ce le cauzeaza leziuni si un grav disconfort psihic. Legea care reglementeaza aceste experimente, si anume directiva 86/609, a fost conceputa cu mai mult de 20 de ani in urma si este depasita.

Pe parcursul anilor, s-au conturat mai multe propuneri de imbunatatire a situatiei : o mai buna protectie a animalelor, stoparea testarii pe primate, crearea unui cod etic si gasirea de noi solutii pentru incetarea experimentelor pe animale. Cu toate acestea, gigantii industriei farmaceutice si idustriile ce se bazeaza pe experimentele pe animale fac un lobby puternic sa elimine orice noi masuri de stopare a testarii pe animale. Mai mult decat atat, se opun chiar si stabilirii unei limite de re-utilizare a animalelor in experimente.

Declaratia HOP : «  Revizuirea Directivei 86/609 reprezinta un moment cheie in istoria modului in care Europa trateaza animalele, iar marsul virtual este o initiativa unica si inovativa de a ii determina pe cei care iau deciziile la Bruxelles sa asculte doleantele cetatenilor UE. Europa are ocazia sa conduca lumea pe calea inlocuirii testarii pe animale cu tehnici mai avansate ce implica neutilizarea fiintelor vii in astfel de experimente.  Pana cand acest proces va fi complet, Europa trebuie sa lupte pntru a obtine cele mai bune reglementari posibile in acest sens, acestea trebuind sa fie  transparente, progresive si bine construite.

Membrii Parlamentului European urmeaza sa voteze in aceasta luna la Bruxelles propunerile referitoare la Directiva 86/ 609.  Va fi prima oara cand toti membrii Parlamentului vor vota aceste propuneri care se preconizeaza a genera un sir lung si anvoios de dezbateri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply