home de pe net Facebook, eu nu sunt trolul cel rău

Facebook, eu nu sunt trolul cel rău

Facebook a fost lovit dur pentru faptul că trolii ruși s-au implicat pe rețeaua de socializare și că au deturnat alegerile americane și așa mai departe. De fapt trolii nu au deturnat nimic, ei doar au preluat și au avut grija de comunitatea care era considerată proastă și care era ignorată de politicieni. Uitați-vă la succesul Brexit și Cambridge Analytica. Uitați-vă la PSD și cum au atins ei grupul țintă pe Facebook. Ei pur și simplu s-au adresat cu această armată de troli a lor, fix către oamenii care aveau nevoie de mesajul lor. Nu au stricat gândirea vreunei persoane, doar au identificat și au hrănit persoanele respective cu gandirea lor.

În schimb Facebook a început să ia măsuri foarte restrictive asupra oamenilor. Asupra oamenilor reali. Degeaba te autentifici cu buletinul la Facebook, ca să îi demonstrezi că ești o persoană și nu un robot, toate acestea sunt ignorate atunci când intră robotul în acțiune și te identifică ca dubios. Cum m-a identificat pe mine.

Îmi zisese cineva zilele trecute pe Twitter că aș fi spion rus pentru că lucrez la Chișinău. Am râs, dar imediat după m-a blocat Facebook. Și nu au știut să imi zică de ce m-au blocat. Dar m-au blocat pentru că mă loghez de pe două calculatoare. Unul la Chișinău și unul de la București.

Deși Facebook spune că e normal ca oamenii să se logheze din diferite zone sau că paginile să fie administrate din mai multe țări, m-am trezit că nu pot să fiu în două țări. Sau că cineva poate administra ceva din două țări. Greu să explici lui Facebook că trebuie să fii remote pe un calculator care este în altă țară.

De fapt, ideal ar fi sa-mi fac un fake account pentru asta. Dar conturi fake se pot face doar în România. Aici e atât de ușor să faci un cont fake, nu afară. Și uite așa luptă Facebook împotriva conturilor fake, forțându-i pe oameni să facă conturi fake noi.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: