home to blog Explozia nucleara, atac informatic rusesc

Explozia nucleara, atac informatic rusesc

Am sapat un pic si am aflat cam de unde a pornit toata aberatia asta cu explozie la o centrala nucleara.

Ieri Petre a primit un telefon din Ucraina ce ii semnala problema asta si l-a rugat sa se intereseze. El a spus mai departe, lumea s-a alertat. Concomitent au aparut traducerile de la mesajele ce circulau deja in lumea rusa. Astfel, venind pe messenger, respectiv fiind mai credibile decat o stire data la televizor, anunturile si temerile au explodat in toate listele de mess. Eu am primit numai putin de trei telefoane cum ca sa ma interesez daca explozia asta e adevarata sau nu.

Ei bine nu e. Dupa cum stim acum cateva zile Rusia a declansat un atac informatic asupra Estoniei, pe un oarecare motiv. Adica i-a floodat pe aia pana cand le-a venit mintea la cap sa isi dea seama ca nu se cearta cu Rusia. Se pare ca aceeasi cauza a pornit si acum. O informatie lansata de cateva persoane cum ca ar fi avut loc o explozie la o centrala nucleara de undeva din Rusia, sau Ucraina. Bineinteles, presa, de asemenea scandalizata, in loc sa ia stirea sa o verifice si sa dea o rezolutie in acest caz, s-a limitat la a da un copy / paste din messenger.

E simplu. NU SE POATE. Toate centralele nucleare din lume sunt legate intr-un sistem de avertizare la nivel mondial. Exista un sistem bine pus la punct de avertizare si de alerta in caz de pericol pentru oricare din statele vecine sau locuitorii din imprejurimi. Vorbind despre Cernobal, dupa experienta de acolo, nimic nu mai poate fi tinut secret, iar Rusia este sistematic blamata, fiind considerata principala vinovata in acest accident.
Sa reconfirm, Cecenia NU ARE centrala atomoelectrica sau nuclearelectrica. In Cecenia ce veti gasi pe google, sunt doar niste articole cum ca Rusia transporta astfel uraniu spre Iran. Nimic mai mult. Exista centrala atomoelectrica in sudul Rusiei, pe langa Cecenia, dar e la cel putin 500 km distanta.

NU s-a intamplat nimic la nici o centrala nucleara din lume. Doar o explozie la o mina de carbuni (!!!) undeva in Siberia, deci la mama dracu. NU e un pericol pentru nimeni, nu e nici apa, nici aerul infectat. Bine … apa pute la Iasi, dar pentru asta are detalii Visurat.

In concluzie, daca mesajele de pe Yahoo! Messenger nu sunt urmate de un link, iti dai seama ca nu sunt demne de incredere. Asa ca nu le crede.

19 thoughts on “Explozia nucleara, atac informatic rusesc

 1. zicea unu p-aici ca zilele astea nu a fost indicat sa stai la soare…asa e, dar din cu totul alt motiv: acum 2 zile a avut loc o explozie solara din cauza careia Pamantul a fost bombardat de radiatii solare mai puternice decat in mod normal; intr-adevar aceste radiatii nu fac bine organismului umnan, dar avand in vedere ca explozii solare au loc la aprope non-stop la suprafata soarelui, si doar la cateva luni are loc una mai puternica, nu trebuie sa va panicati ! cat despre centrala nucleara……NU FITI IDIOTI !! nu se poate ascunde o explozie nucleara vand in vedere ca fiecare tara din lume are institute dotate cu contoare Geiger-Mueller care detecteaza fluxul de radiatii gamma (astea fiind cele mai nocive)….in al doilea rand, si daca ar fi avut loc o explozie nu prea v-ar ajuta statul in casa pt ca e nevoie de pereti din beton armat de peste 4 m grosime ca sa va protejeze, ca sa nu mai vorbesc de fluxul de neutroni care strapung ORICE material !!

 2. mutzam’ de lamurire, pitic.. poate n-o mai ia razna toata lumea de pe net-ul romanesc
  Si un reply pt. Dumnezo’: vazusi ca stirea la care ne trimiti asa plin/a de mandrie e din noimebrie 2006 ?

 3. PREMIERA:

  POZE CU EXPLOZIA DE LA CENTRALA NUCLEARA

  http://contrapunct.info/2007/05/27/explozia-turnurilor-de-racire/

  ORA SI DATA EXPLOZIEI: 0900 BST on 20 Mai 2007

  TIP: Centrala nucleara MAGNOX,
  NUME DE COD: CANDLE,
  PRODUCUTIE: Plutonium pentru armament, si energie electrica

  PUTERE: 4 reactoare, fiecare 50MWe,

  INCIDENTE MAJORE: In Mai 1967 a avut loc topirea partiala a reactorului 3. A fost repornit in 1969,

  INCIDENTE MINORE: In 2001 din nou la reactorul 3 au avut loc scurgeri de substante radioactive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.