home to blog Expat in Romania

Expat in Romania

Intotdeauna m-am intrebat de ce vin strainii in Romania, sau mai precis in Bucuresti. Ce se asteapta sa gaseasca aici si ce gasesc aici? Mai ales care e parerea lor despre Bucuresti?

Vara asta au trecut atatea valuri de oameni pe aici; francezii, englezii, spaniolii si rusii. Asta din cauza ca i-am tot intalnit in oras vorbind in limbile lor materne, foarte entuziasmati si foarte bucurosi. Azi, iar, am intalnit 2 rusoaice in autobuz. Care incercau sa exerseze o limba romana citind dupa afisaj “Urmieaza statzia …”. Foarte dragute, imbracate casual, nici excentric si nici foarte saracacios, ca pentru scoala.

Acum vreo 2, 3 saptamani, metroul era plin de spanioli. Si nu doar unii pe care i-am vazut intr-o singura zi, ci multi multi, in zile diferite, si niciodata aceiasi. Acuma avem autobuze cu rusofoni. Ori s-au dat drumu la facultati pentru rusi, si invers, ori Romania incepe sa devina un mic paradis. Sau aici e mai bine pentru ei? 🙂

Imi place si ce a scris mai inainte Deea despre ei

5 thoughts on “Expat in Romania

 1. oare, oare se bucurau ca scapa de romania … ne place sau nu avem o tara frumoasa pacat de conducatori … acu cateva luni a trecut pe la noi un belgian, nu mai gasea cuvinte ca sa laude caldura tipic moldoveneasca si a promis ca mai trece. nu cred ca trebuie sa ne surprinda acest lucru. un alt motiv pt care vin la noi ar putea fi cautarea de parteneri de investitii si poate ca erau fericiti ca au gasit o piata de desfacere in dezvoltare si posibili parteneri

 2. VOI ASTIA CARE ZICETI CA SE BUCURA CA SCAPA, SUNTETI CEL PUTIN BATUTI IN CAP, COMPLEXATI, MEDIOCRI SI RAUVOITORI.
  DIN CAUZA ATITUDINII CASTRATILOR DIN TARA ASTA NU NU NE PUTEM RIDICA, PENTRU CA VEDETI DOAR RELELE, LE RIDICATI LA PUTEREA A ZECEA SI PUNETI ACCENT PE ELE DE CATE ORI AVETI OCAZIA.
  SE VEDE CA ALA MICU’ DE LA NR 1 NU PREA S-A PLIMBAT, CA SA CASTE SI EL OCHII IN LUME, SA VADA CA NU SUNTEM CHIAR LA COADA (ASA CUM E EL).
  DACA STRAINII SUNT ZAMBARETI SI DEZINVOLTI, ESTE PENTRU CA ASTA E STAREA LOR NATURALA; SUNT AMABILI, OPTIMISTI, AU O ATITUDINE POZITIVA, NU SUNT BLAZATI, CA ROMANII, SI STIU SA SE BUCURE DE LUCRURILE FRUMOASE, PE CARE LE AVEM DIN PLIN, DAR AVEM SI PROSTIE SI DELASARE CAT CUPRINDE, CA SA NU LE SI FRUCTIFICAM.
  BUNA LOR DISPOZITIE E CONTAGIOASA SI DE ACEEA CERCUL MEU DE PRIETENI E FORMAT NUMAI DIN EXPATI. ROMANII MEREU LASA UN GUST AMAR SI NU INSPIRA INCREDERE.
  VA DORESC SA VI SE LUMINEZE MINTEA, CA SA SI MERITATI ONOAREA DE A FI CETATENI AI ACESTEI TARI BINECUVINTATE, PE CARE O POPULATI CU ATATA NESIMTIRE!

 3. M-am referit la straini in general, nu la rusii mentionati, in special. In privinta rusilor, mai bine ar sta acasa la ei, ca au destul loc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: