home to blog Examene si calculatoare

Examene si calculatoare

La Spiru Haret examenele se dau mai nou pe calculator pe un programel instalat in sala de calculatoare. Asta reduce timpul de examinare, greselile de corectare si bineinteles e mai usor pentru studenti. Insa … nu-i opreste nimeni pe studenti sa hackereasca programul, astfel incat au aparut solutii de dat examenul de 2 3 ori, cat timp ai … si de trimis subiectele acasa.
Nici la politie nu e mai greu. Exista o adresa http://192.168.1.12 parca (din cate am vazut la protv), unde individu se duce, bifeaza niste chestii si ia sau nu ia carnetul de sofer inapoi. Partea distractiva e ca, daca te dai pe wireless din curtea institutiei, si iti aloci un ip manual din clasa aia … te vezi direct cu serverul, calculatoare de acolo si cine stie ce altele.

Si acuma ma gandeam, ca daca ar fi trebuit sa facem noi la job chestia asta, ne trebuia un server, apache cu mod ssl, encriptare de 128 de biti minim, secure login, secure transfer, baza de date, redundanta, backup … si mai sunt da nu-mi vin in cap acum:)

Eh … unii  pot, altii doar au idei. 🙂

18 thoughts on “Examene si calculatoare

  1. Pingback: fulgerica
  2. :))
    pai ai zis asha: “[..] Exista o adresa http://192.168.1.12 parca (din cate am vazut la protv)[…]” si nu o putem folosi ca referinta …deoarece e un IP dintr-o clasa privata, si gandeste-te ca toti cititorii tai vor accesa adresa asta: http://192.168.1.12 ca sa “verifice” ce ai zis tu in post! 🙂
    De aici bataia asta….. cu clase interne si externe! si explicatii :))

  3. dar, nu e ma aproape logic ca toate astea nu au cum sa fie publice? Si chiar daca ar fi … cum ar fi sa dai examenu de carnet de la tine de acasa 😛

  4. Toata trb q ex pe calc e o prostie eu d exemplu am dat un examen si ma rog am dat submit mi-a afisat nota dar p net nu e afisata, nu apar nici makr prezent la examen d asta c mai ziceti? tehnologia revolutioneaza nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: