home to blog Evaziunea fiscala de la pompa

Evaziunea fiscala de la pompa

Nu vorbim aici de chestiile dubioase cu care ne alimentam noi masinile.  Intr-o perioada era o reglementare care ii obliga pe benzinari sa iti afiseze de unde a venit cisterna de benzina. Acum daca ii intrebi, toata lumea spune ca e cea mai buna benzina. Naiba stie cat si ce baga in ea, pentru ca nu iti dai seama. Sau iti dai seama, atunci cand masina nu mai trage, scoate fum sau motorul incepe sa urle de zici ca ai bagat acolo uleiul de pe aragaz nu motorina.

Oricum, mi s-a mai intamplat asta la benzinarii, sa nu pot plati cu cardul. Prima data mi s-a intamplat la un Lukoil, in week-end. Aici mi-au zis casierii destul de senini, ca in week-end nu merge plata cu cardul in benzinariile lor si ca ar fi mai bine sa vin cu cash. Asta in conditiile in care POS-ul de card era perfect functional si incasa banii.

Ieri am oprit la ultimul Petrom de la iesirea din Bucuresti spre autostrada A1. Stiam ca acolo e cea mai ieftina motorina din oras, pe langa cea de la Ciolpani. Am fost intampinat de un angajat al benzinariei, care probabil se uita ce am prin masina de furat si de un baiat care vindea stergatoare si se uita la ale mele daca are stergatoare compatibile si daca vreau sa mi le schimb.

Baiatul ala care vinde stergatoare la Petrom sunt curios de unde le procura, din parcarile din Militari sau Drumul Taberei sau le scoate din benzinarie, le desface si apoi vine cu ele la pret mic la pompa?

Sa zicem ca trecem peste persoanele dubioase care se uitau la masina mea si sa ma bucur de faptul ca pot sa incui masina in timp ce o alimentez. Ma duc sa platesc. Dau sa platesc cu cardul, tzeapa. Cardul nu mergea. Sistemul ramanea in autentificare.  Zic bine, mai am un card si mai smecher decat cardul ala, sa incercam cu asta. Apare o colega care vine si zice: ah, nu merge, nici mie nu-mi merge. Dar puteti sa va duceti acolo, uite avem chiar bancomat BCR, puteti sa scoateti bani si sa ne dati cash.

Dar de ce sa scot bani si sa va dau cash? Ca sa faceti voi evaziune fiscala? Ca sa incasati voi banii de la noi  si sa platiti si sa declarati ce vreti voi? Pentru ca aveti in benzinarie cine stie ce combustibil luat (a se citi furat fara acte) cine stie de unde si asta e solutia prin care nu-l inregistrati in contabilitate sau ceva de genul?

Adica, acelasi lucru se intampla la Taverna Sarbului. Acolo nu mai poti plati de ceva timp cu cardul. Pentru ca platind cu cardul, inseamna ca incasarile din banca, trebuie sa se coreleze cu un bon fiscal si cu produsul respectiv. Asa, incasand cash, bonul fiscal se poate corela cu ce vor contabilii.

Si cine sa stea sa verifice, ca organele de control functioneaza in intervalul 10-18, in timpul saptamanii. Iar Petrom raporteaza profit, asa ca o benzinarie care isi face de cap nu e mare pierdere. Iar boul care alimenteaza te miri ce si isi strica masina e singurul fraier care pierde din combinatia asta.

Ah, da, solutia exista. Benzinariile scumpe care prefera sa aiba mai putini clienti si sa ofere produse de calitate.

10 thoughts on “Evaziunea fiscala de la pompa

 1. langa mall vitan este foarte ieftina motorina intr-adevar. si mai e pe centura ( si de calitate! ) la Aral. intre Bragadiru si Magurele. acolo este cu cel putin 10 bani maiieftina decat oriunde.

  in schimb cu evaziunea.. nu daca nu-ti accepta cardul e o problema ci daca incearca sa nu-ti dea bon. atunci sigur e ceva dubios.

 2. De acord cu tampeniile relatate dar legat de chestia cu platitul cash, te inseli. Pe bon apare produsul, cantitatea si pretul per unitate si totalul. In concluzie, fie ca platesti cu bonuri valorice de benzina, cu cash sau cu cardul, pe bonul fiscal apare produsul cumparat (specific) nu doar suma toatala a cumparaturilor facute.

   1. Nu stiu cum sa iti explic. Tot scenariul tau nu are nicio legatura cu modalitatea ta de plata. Aceleasi erori pe care le semnalezi tu, pot fi facute si daca platesti cu cardul.

    Conludent este ce apare pe bonul fiscal (fiecare produs are un cod anume inregistrat la fisc) nu modalitatea de plata.

 3. nu stiu cum de patesti de astea, ca eu de peste 3 ani cumpar combustibil doar cu cardul. Tu chiar crezi ca aia fac evaziune fiscala cu 2-300 lei de la 30 de oameni pe zi?

   1. nu cred ca ai plecat din peco fara bon..si daca totul trece prin casa de marcat, cum faci evaziunea fiscala?

 4. Esti dus cu pluta prietene,esti in 2015 deja si tu traiesti numai in filme si sf-uri scrise de autori necunoscuti.Daia merge Romanica noastra prost,din cauza unor obsedati ca tine,toate benzinariile au sisteme de supraveghere in timp real

  …( langa cea de la Ciolpani. Am fost intampinat de un angajat al benzinariei, care probabil se uita ce am prin masina de furat si de un baiat care vindea stergatoare si se uita la ale mele daca are stergatoare compatibile si daca vreau sa mi le schimb)….

  cine crezi ca se chinuie sa fure 2 stergatoare de 30ron in timpul zilei??? Plus de asta scenariul cu cardul bancar si ineptiile tale sunt total aiurea!!!

  Ai crezut ca o sa fie un articol tare nu?
  Numai bine iti doresc

  P.S. : ai fumat ceva innainte sa pleci de acasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.