Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

N-am ce titlu sa ii dau.

E 10 dimineata si plec de acasa, e cald, soare si frumos.
Ies din bloc si-mi aprind o tigare. (sic!) In statia de autobuz, stau linistit si fumez. Vad ca misuna lume pe langa mine, dar nu-i dau importanta, e doar lume. Termin tigarea, semn ca intarzie autobuzul. Ma asez intr-un fel in care nu deranjam pe nimeni.
Vine autobuzul, ma urc… Mare greseala. E mult prea cald, e multa galagie si imediat am descoperit si sursa. E plin de babe.
Si mosi deopotriva, insa mosii sunt mai simtiti, ei tac din gura, incearca sa deschida un geam, babele riposteaza, ca vai domle mi-e frig. Unde chilu meu, sunt 30 de grade afara si 40 in autobuz si pute.

Imi tin respiratia, ajung la destinatie. Cobor, ca doar stateam in usa. In spatele meu puhoiul de babe, ce se ciocneau de babele ce doreau sa urce in autobuz si nu stiau ca nu e politicos sa stai in fata usii ca poate lumea dinauntru iti face loc sa cobori.  Aud o vorba care zice, ce autobuz plin de babe si zic tare.
– Autobuz plin de babe.
– Si ma-ta o sa fie baba, riposteaza una dintre ele.

Ma reped spre ea, trag aer in piept si ma imping. Ii explic ca mama deja e baba si asta nu ii da dreptul sa comenteze.

O las in spate sa vocifereze, plec mai departe. Si de obicei am zis ca nu ma iau de babe, dar nu suport autobuzele in care pute pentru simplul fapt ca unei babe ii este frig. Pentru 500 de metri? Mai bine ii mergi pe jos.

Mai bine nu, cu autobuzul ca de aia iti da primaria calatorii gratuite.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

16 Responses

 1. inhgeras

  ce e mai amuzant este ca ieri se pare ca a fost ziua babelor si a mosilor in RATB… :))

  citeam comentariile tale si realizam ca acelea fusesera gandurile mele toata ziua pentru ca trecusem prin aceleasi chestii :))

  e frumos mai ales cand incep sa se certe si sa se faca “batrani nebuni”…

  any way … se plictisesc de moarte si se apuca sa se plimbe cu ratb-ul …

  cat despre comentariile de mai sus despre platirea pensiilor … si noi vom ajunge batrani si vom trai pe spinarea altora …roata se intoarce intotdeauna …sa nu-i condamnam pt faptul ca inca traiesc …

  Reply
 2. Alex

  inhgeras, o sa ne bagam banii in pensii private si o sa traim pe spinarea banilor care ne-au fost opriti din salariu…pt ca daca te bazezi pe faptul ca vei trai pe spinarea tinerilor de pe vremea cand vei fi tu batran, te inseli…daca acum este un raport de un salariat la 3-4 pensionari si tinerii tot pleaca in strainatate, ceva imi spune ca s-ar putea sa avem pensii si mai de rahat cand vom fi noi batrani

  Reply
 3. LittleBro

  Nu stiu de ce le bagi in seama, ele dau sa inchida geanul, eu il deschid iar. Daca e sa comenteze le spun sa se aseze undeva unde nu poate fi deschis geamul, asta este scopul lui, de a se deschide pentru a lasa aerul sa intre. Chit ca vor continua sa comenteze eu imi vad de drum, cu geamul deschis si aer curat in jurul meu.
  Pe de alta parte… eu tot vreau carnetu…

  Reply
 4. leea

  pe mine ma deranjeaza atunci cand iti gasesti un loc in picioare unde: te poti tine de bara, stai mai aproape de un geam deschis ..sa respiri aer curat, etc..si se urca o persoana..in general o cucoana care da din coate sa-si caute cu disperare loc pe scaun si care te da la o parte si se baga peste locul tau, desi corect ar fi sa stea dupa tine, ca la coada.. se schimba situatia numai daca eu doresc sa schimb locul cu ea ca sa pot cobora…mare atentie la aceste persoane..nu le permiteti sa va ia locul!;)
  aveti grija de voi!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.