home to blog EMO mania – Romania

EMO mania – Romania

Ce scriam eu acum cateva zile despre emo kids, preluand un articol de Andrei Gheorghe, se pare ca a fost interpretat fix exact cum nu trebuia. Ceea ce inseamna ca trebuie sa il blamez pe Gheorghe.

Adica degeaba scrii tu, cu parul alb, ca ii urasti pe astia mici ca nu ii suporti si asa mai departe, atat timp cat ei te inteleg exact invers. Si acuma iar stau si ma gandesc … a incercat cineva in ultimii 17 ani sa mai educe ceva? Nu … Oricine a incercat sa faca ceva a facut doar din rautate, doar ca sa interzica, doar ca sa nu permita si sa faca impotriva.

Si cu ocazia asta ma uit la invatamantul romanesc. De cand il stiu invatamantul asta n-a facut altceva decat sa educe generatii si generatii de rebeli. De persoane rebele, iar acum parca sunt mai multe. Sa dau exemple de invatamant bun? Parca ar fi, cele care cultivau dorinta tanarului de a invata, posibilitatile de cariera, siguranta ca exista ceva dupa scoala sigur si nu tampeniile din ziua de azi, ca termini liceul si te numesti direct somer. Aici putem sa mentionam linistiti un Havard, ce te angajeaza direct din bancile facultatii, putem sa mentionam o Politehnica ce te scoate inginer doar in acte si tu te duci sa plangi la usile institutiilor pe un salariu de sub 500 de euro… si asa mai departe.
Drept urmare, asta e cauza in care tanarul trebuie sa se gandeasca si sa aleaga singur. Drept urmare ce alege? Ce vede mai usor la televizor, ce invata de la MTV ce face mai liber … pentru ca avem libertate acum.

Dupa [ insert number here ] ani de comunism, nu stim sa mai alegem, nu stim sa mai gandim, nu stim sa luam o decizie constructiva si folositoare pentru noi. Stim doar sa copiem, sa facem ce au facut altii inaintea noastra, sa importam, dar mai ales sa aplicam solutia … las ca pica / las ca merge si asa / las ca se rezolva cumva. Asta pentru ca noi ca si natie ne-am obisnuit sa fim asupriti, sa fim cu capul plecat in timp ce cineva vine si isi da drumul pe fatza noastra.

Nu! Nu ne trebuie o mana de fier care sa ne ia sa ne bata si sa ne ghideze inspre ceva. Pentru ca asta ar inseamna sa fii un cioban la o turma de oi. Ne trebuie un conducator care sa ne placa, care sa gandeasca la fel ca noi, care sa stie ce vrem si care sa urmeasca dezvoltarea noastra si nu cea personala, sau cultul personal …. ca in cazul lui Basescu.

De ce am scris asta? Pentru ca … acum 2 zile, pe motoare, am fost fix 5 baieti imbracati in camasi si decent. Ceilalti erau cu pleata / par intr-o parte / par vopsit like emo-kids. Iar fetele … heh … aici e mai haios: sa vezi o fata in rochie de seara cu un rocker pletos langa … e worthless.

8 thoughts on “EMO mania – Romania

  1. Pan’ la urma care-i problema cu rockerii pletosi? It’s just a matter of choice. Daca am parul lung nu inseamna ca nu ma spal, ca put, ca mananc din gunoaie sau mai stiu eu ce alte lucruri pe care le scornesc unii ce n-au stat in preajma rockerilor in viata lor.

  2. natiunea asta e de tot…dak toata lumea se ia dupa neavizatii astia de la TV care(vezi tu) au fost si ei tineri si n-au simtit niciodata nevoia sa iasa din anonimat prin ceva original si specific personalitatii lor, atunci…no comment. Suntem o natiune libera? – suntem, s-a luat cineva de ei ca au chelie, burta, tipa la TV si degradeaza imaginea speciei umane? – nu. Lasati dom’le lumea sa faca ce vrea; si da, scoala, sistemul si societatea ne distrug viitorul…

  3. Comentariul a inceput bine (partea despre învatamîntul românesc, in care a activat si fostul prof de rusa Andrei Gheoorge, care nu e decît un sfertodoct cu prompter)dar s-a terminat penibil de tendentios. Si ce daca vezi un rocker pletos lînga o tipa in rochie de seara, ce? Bravo ei, fata da dovada de FOARTE BUN gust! Pentru ca, de fapt, parul scurt este culmea prostului gust – si nu-mi pasa dak ma crede cineva intolerant pentru ca fac aceasta afirmatie, pe care mi-o asum no matter what. Si o voi repeta de cîte ori e nevoie!!!!!!!!!!! Faza aia k “roacherii e jegosi” e doar un clisheu al manelistilor si al altor aberanti care asculta muzica de aia de 2 lei (ROL, nu RON!)A!!!! Cred k v-atzi dat cu totii seama k sunt rocker (de cîteva decenii bune), si ca ma mîndresc cu asta!!! Revenind la Andrei Gheorghe, fiind eu ziarist (for the record, sefii mei imi cunosc demult parerea mai sus exprimata, plus k vin cu pleata-n vînt la serviciu de cînd ma stiu), am publicat la viata mea oarece articole despre acest penibilozaur care, pe vremea cînd era el prof de rusa la o scoala din Ialomitza, avea drept sef, adik director, un rocker, un tip adevarat care nu accepta compromisurile lumii corporate; si azi are pleata pîna la coate si se duce in cancelarie cu tricou cu Slayer. One more thing: la afirmatia k scoala, sistemul si societatea ne distrug viitorul, subscriu si eu, si nu de ieri – de azi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.