home to blog Educati poporul pentru a folosi internetul

Educati poporul pentru a folosi internetul

BBC face o chestie interesanta: isi inchide din  studiouri si statii locale neprofitabile pentru a se repozitiona catre lumea digitala. Isi invata angajatii sa foloseaca twitter si facebook, iar din ce inteleg ei rezulta reportaje de prezentare si educare ale populatiei.

Acum nu stiu daca din cauza acestui reportaj a dat twitter in seara asta putin over capacity, dar ma astept sa le fi crescut traficul in urma acestui material. Mai mult ma astept ca lumea sa fi invatat ceva din asta.
Si totusi pentru ca oamenii sunt conservatori, intotdeauna au aparut voci care sunt impotriva acestei evolutii firesti a institutiei media.  Bineinteles din afara ti se pare ingrozitor, cum o institutie media de talia BBC sa isi inchida studiouri si posturi regionale. Dar explicatia ar fi simpla, e criza, nu mai sunt profitabile, si-au depasit durata de functionare, retehnologizarea costa. Drept urmare se vor vinde la mana a doua catre televiziuni care nici acum n-au ajuns la dotarile tehnice ale BBC si astfel va progresa trustul englez.

Revenind la educarea populatiei sa foloseaca internetul, e bine ca BBC s-a apucat de lucrul asta acum, desi e putin cam tarziu. Dar totusi, e bine ca prezinta corect zic eu ce se poate face pe internet, asa cum se vede si in materialul de mai sus. Si prezentarea showului, dar si pagina web bbc.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Educati poporul pentru a folosi internetul

 1. “The BBC is a public service broadcaster that operates under a Royal Charter (…) the level of the fee is set by the UK Government and agreed by Parliament.” – sursa Wikipedia.

  Cred ca e un amanunt interesant

 2. buna, da, eu zic ca am inteles exact de ce se fac restructurarile si te rog, nu ma intelege gresit, nu am nimic impotriva facebook-ului sau al oricarei alte retele de socializare. nu asta ma deranja. ma deranja ca inchid BBC Music 6, un post de radio care se putea asculta (si) pe net, cu muzica foarte buna si fani care vin exact din mediile sau retelele sociale cu ajutorul carora ei vor sa faca in continuare materiale. si oricum BBC Asia nu mi se pare o statie locala neprofitabila…in plus eu nu sunt conservatoare 🙂 ma tem ca cei pentru care se fac toate deminstratiile acestea sunt. am sa repet totusi ca sa nu ma mai etichetezi atat de urat 🙂 nu sunt o “voce” impotriva evolutiei in general, mai ales a celei media 🙂

 3. de altfel ai sa vezi ca am si scris ca s-au strans deja peste 100.000 de fani BBC 6 pe facebook pentru a protesta impotriva acestei decizii.
  Magus are dreptate, guvernul aproba bugetul, viitorul guvern se presupune ca va fi conservator (in vara parca) asa ca… toate astea sunt pentru a-i linisti pe conservatori ca BBC nu are nevoie de prea multi bani, adica nu e necesara privatizarea postului asa cum ii tot ameninta de o vreme…deci da, cred ca am inteles destul de bine care e ideea.

 4. Daaa!
  Vai ce mi-as dori sa invete mosii si babele sa foloseasca netul. Daca ar putea sa-si comande de acasa mancare si ce le mai trebuie din oras, sa nu mai misune non-stop toata ziua cu dimineata-n cap PESTE TOT.

 5. o sa-ti sara lumea in cap.ai zis programe educationale.pai ce mai sint oamenii needucati? :)) oricind ai nevoie sa inveti ceva.nu le stim pe toate niciodata.in mod sigur BBC-ul adopta o strategie buna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: