home to blog Economia de aer conditionat

Economia de aer conditionat

Stau si ma intreb, cum ditamai mall-ul isi opreste aerul conditionat la ora 8 seara? Asta ca sa dea clientii afara, sau ca sa fie eco friendly? Ca altfel nu-mi explic ce economie ar putea face in intervalul ala orar? Sau ce ar avea de castigat daca opresc climatizarea?
Si a doua zi nu cumva va consuma mai mult climatizarea pentru racirea brusca a incaperilor?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Economia de aer conditionat

 1. In Italia de exemplu, intre anumite ore noaptea, nu mai situ exact, toti iti opresc climatizarea. Hoteluri, malluri, case etc…

 2. Din cate stiu, persoanele juridice platesc mult mai mult curentul dupa ora 8 seara. Si aerul conditionat consuma destul de mult asfel de curent electric.

 3. Nu au incercat nici sa va dea afara si probabil nici sa fie eco-friendly. Singurul lucru care ii intereseaza este economia de energie sau mai bine zis folosirea cat mai economica a ei.
  Este logic si de bun-simt ca nu are rost sa climatizezi o incapere care nu este utilizata, e ca si cum am sta cu becurile aprinse ziua 😛
  A doua zi cu siguranta nu se va consuma mai mult decat daca instalatia ar fi mers inutil toata noaptea, singurul dezavantaj fiind ca de la momentul pornirii instalatiei de climatizare pana la momentul obtinerea parametrilor doriti va trece o perioada de timp. [daca mallu’ se deschide la 8, climatizarea sa inceapa de la 7]
  In orice caz, instalatia de climatizare ar fi trebui oprita cand mallul era gol.

 4. pe timpul lui Ceausescu nu era aer conditionat si nimeni nu a murit din cauza asta. acuma toti sunt cu aerul conditionat.

 5. pe timpul lui Ceausescu nu era aer conditionat si nimeni nu a murit din cauza asta. acuma toti sunt cu aerul conditionat.

 6. pe timpul lui Ceausescu nu era aer conditionat si nimeni nu a murit din cauza asta. acuma toti sunt cu aerul conditionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: