home to blog E trendy sa ne dam cu bicicleta

E trendy sa ne dam cu bicicleta

M-a bucurat cand am citit comunicatul ca peste 100.000 de bucuresteni (unici adica) au folosit pana acum bicicletele din programul I  ♥  Velo.

Pozele de mai sus sunt din seara asta din Herastrau cand in timpul saptamanii era coada la inchiriat biciclete pentru a da o tura de parc sau pentru a le plimba pentru tine.  Mai mai ca ma faceti sa invat sa merg cu bicicleta. Daca la mare nu era aglomeratie la biciclete, aici in Bucuresti am inceput sa vad tot mai multi oameni care cicleaza. Chiar daca nu sunt atenti la masini cand merg pe strada, reactioneaza bine la claxon si nu se sperie.

Nu vad eu Bucurestiul un nou Amsterdam, astfel incat toata lumea sa mearga pe bicicleta, mai ales pentru ca primaria nu se lupta sa amenajeze piste de biciclete sau benzi, dar sper ca macar firmele sa incurajeze angajatii sa foloseasca bicicleta si sa le puna la dispozitie gratare in care aceste biciclete pot fi parcate. Daca ar putea asigura si paza bicicletelor ar fi ideal.

Si ar avea chef firmele sa isi motiveze angajatii sa foloseasca bicicletele? Sau astea sunt doar asa … pentru timp liber?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “E trendy sa ne dam cu bicicleta

 1. Cei care au bicicletele de care discuți au deja și programe prin care au convins unele firme să pună biciclete la dispoziția angajaților. E vorba de Orange, ING și Raiffeisen, din ce știu, unde sunt câte 15-20 de biciclete pe care se pot deplasa în interes de serviciu în timpul zilei sau pe care pot veni și pleca de la muncă. E un început și spun eu că este unul bun. Plus că da, să vezi că lumea vine să se dea 2 ore pe o bicicletă e îmbucurător. Poate că peste câteva zile, omul ăla va avea propria sa bicicletă, convins de utilitatea sa.
  Și așa se va schimba lumea.
  Problema este ca autoritățile să ia în serios treaba asta și să facă niște piste, nu dungi trase pe trotuar, pe care mai suntem și agresați pe motive de “nu mai avem loc de voi”.

 2. in olanda fiecare familie cu un minim de 3 persoane(de obicei sunt 5 membrii,parintii si 3 copii) are cel putin 2 biciclete.
  cand stateam intr-o dimineata pe holul unui spital din olanda sa ma operrez am vazut multi doctori care veneau la munca pe bicicleta si in clipa aia m-a strafulgerat o intrebare “oare in romania unul care lucreaza mai sus de call center o sa se duca cu bicicleta la munca?sau el nu se injoseste la a merge pe bicicleta”.
  in haarlem unde stau se reamenajaza gara ,statiile de autobuz si parcarea de biciclete.se face parcare pentru 7900 de biciclete si nu este un oras la fel de mare precum amsterdam ,rotterdam ,utrecht sau eindhoven.
  in romania nu o sa se poata face nimic cu pistele de biciclete din cauza ca sunt foarte putini cei care aleg sa se plimbe cu bicicleta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.