home to blog E bine sa fii handicapat

E bine sa fii handicapat

Persoanele cu dizabilitati, handicapatii cum li se zice in termen popular, au parte de cele mai bune lucruri in viata. Au pensii de la stat, nu trebuie sa munceasca, au ajutoare de la stat, au reduceri la taxe si asa mai departe, dar mai mult, au locuri de parcare la mall.

Nu imi dau seama daca fiind handicapat iti poti permite X6, dar nu m-ar mira. Masina aia e potrivita pentru handicapati, oferindu-le toate masurile de siguranta si confort chiar atunci cand handicapul ii impiedica sa fie normali.

Ciprian zicea pe Facebook ca: in tari civilizate, persoanele cu handicap au o carteluta magnetica pe care o folosesc la semnul de rezervat. Daca nu ai folosit carteluta, semnul afiseaza cu rosu “va rugam chemati politia” si emite si un semnal acustic pentru a atrage atentia trecatorilor.

Acum nu stiu daca asta cu X6 e handicapat pe bune sau doar handicapat doar ca sa fie si el handicapat. Dar la Baneasa,  ieri toate locurile de parcare de handicapati erau ocupate. Mai mult, cand faceam poza, astepta un mercedes sa intre in locurile acelea.

 

12 thoughts on “E bine sa fii handicapat

 1. :)))))
  Dap, handicapul poate fi si incapacitatea de a-ti folosi creierul, voluntara desigur :))
  In Ro nu prea se tine cont de asa ceva.
  si tot in Ro persoanele cu dizabilitati au printre cele mai putine facilitati comparativ cu restul tarilor dezvoltate 🙂

  Astia cu X-uri si A-uri si M-uri sunt handicapati neuronal dar asta e alta poveste 🙂 Cat timp nu sunt amenzi usturatoare sau masini ridicate, or sa tot fie grozavi afisati in locuri de parcare rezervate 🙂

  1. mai citeste o data …

   e bine sa fii handicapat pentru ca te duci sa parchezi la mall.

   arata-mi tu o persoana cu dizabilitati care are loc de parcare, care are cum sa il foloseasca sau care se poate bucura de vreo facilitate.

   fa diferenta in text, te rog, intre handicapat, si persoana cu dizabilitati. Ai vedea ca persoanele care au probleme au fost mentionate o singura data in text. In rest am vorbit de handicapati.

   Stii, in engleza e simplu, exista un singur motherfucker, nu handicapat si handicapat ca sa nu iti dai seama de sens 🙂 dar eu cred ca am fost destul de explicit

 2. Bă ce i-aş fi tăiat cauciucurile, şi nu de ciudă că nu am, ci în nesimtirea de care dau dovadă. Că sigur nu era o peroană cu dizabilităţi, ci un “handicapat”

 3. Handicapat tot este, daca nu fizic cel putin in privinta caracterului. Din pacate handicapatii de genul asta sunt mult mai multi decat cei carora le sunt destinate locurile rezervate, asa ca inevitabil locurile le sunt ocupate…

 4. 1. ai dreptate, dar cand nu gasesti loc de parcare ce faci? te duci acasa?
  2. imi place pt ca ai niste cititori/comentatori mai grei de cap…inteleg greu si uita repede :)))
  3. scrie si tu mai pe intelesul lor :))

 5. Tot respectul Cristi dar cu postarea asta ai luat-o urit pe cimpii.
  Te rog sa faci o distinctie clara intre persoanele cu dizabilitati si distrusii care parcheaza de “jmecheri” ce sunt pe acele locuri rezervate, pentru ca pot. Ca daca zici tu ca e bine sa fii handicapat, cum ar fi sa ii golesti tu galeata cu fecale mamei tale, asa cum o fac eu aproape zilnic, uh?
  Sau si mai bine incearca tu sa traiesti dintr-un ajutor de handicapat si daca este gradul I, cum e maica-mea, incearca sa vezi daca te ajuta cineva cu cumparaturile si curatenia pentru 3-400 de lei pe luna.
  Iar rostul acelor locuri rezervate e simplu, ca sa nu mergi cu cirjele sau in cadru juma’ de kilometru pina la intrarea in mall. Dar am intrat prea mult in detalii.
  Inca o data imi cer scuze ca-ti spun astea, dar m-ai calcat urit pe bataturi.

 6. @ciby ai citit cu urechile, nu?

  Si parintii mei sunt surdomuti si totusi m-a dus capul mai mult incat sa inteleg textul. Si culmea mai era si un comentariu mai sus in care era explicat. Of Doamne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: