home to blog Dupa doua zile

Dupa doua zile

… In care n-am dormit sa vin cu rezultate.

Primul site de stiri din .ro absolut in ziua alegerilor, milionul de afisari de 2 zile, pe locul unu si ieri in categoria siturilor de stiri, 1.300 de afisari. Hotnews a reusit sa faca doar cateva vizite in plus.

Concluzii?

Internetul nu e nici al meu, nici al vostru nici al nimanui. Resursele de internet sunt extrem de limitate. Si astralul si hertza cand ti-e lumea mai draga ti-o trag. Gradul de ocupare al unei benzi de net in mod normal trebuie sa fie de maxim 40% pentru a putea sustine eventuale peak-uri. Iar acestea pot exista in orice moment. In schimb pe internet daca iti faci treaba, poti castiga incredere si poti avea beneficii. In schimb … dupa ce ai primul semn de incredere nu trebuie sa dezamagesti.

Pe de alta parte, programatorul scrie cod, dar trebuie sa existe si un validator pentru codul ala, un tester, iar optimizarea trebuie facuta tot de catre acel programator, altfel … o vizita e direct proportionala cu incarcarea pe server. Cu ocazia asta am descoperit ca se poate sa ai super trafic si incarcare 0 😉

Nici Realitatea TV n-a fost mai prejos, a rupt tot in materie de audienta,  dupa ora 21 a fost prima televiziune, iar all day a fost imediat dupa PROTV si la egalitate cu antena1. Asta ca sa ii dea motive lu Badea sa ma injure 🙂

3 thoughts on “Dupa doua zile

 1. sa inteleg ca un cod optimizat nu incarca deloc un server? eu zic ca o vizita este direct proportionala cu incarcarea pe server oricum ai lua problema, doar ca un cod neoptimizat aduce o incarcare mai mare, ca doar nu scade incarcarea la fiecare vizita cand ai codul mai bun.

  anyway, buna treaba cu realitatea, a cam rupt totul pe net la alegerile astea, bravo!

  ps: sa inteleg din textul tau ca se putea si mai bine dar nu a fost banda? 🙂

 2. stii cum e faza aia, banda de net nu o dai tu … o da providerul, iar ala poate sa o dea cat are el chef, pentru ca nu exista un specialist la OPC sau whatever care sa monitorizeze sau sa interpreteze ceva din astea. 🙂

  Adica eu daca afisez undeva niste grafice de trafic oricine se uita la ele si zice … aha … :)))

 3. Din pacate banda pe net nu e folosita doar din .ro. Ca cei din .ro au in mare parte televizor sa se uite la realitatea. Insa te anunt ca in strainatate (de ex Milano, Italia) streamingul on-line merge foarte prost (ca si la protv dealtfel) in timp ce de exemplu la Antena3 merge foarte bine.
  Oricum meciurile de CL pe ProTV le vad prin Sopcast asa ca am o solutie, insa canal Sopcast pentru Realitatea inca nu am gasit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: