home to blog Dumnezeii romanilor

Dumnezeii romanilor

Ma intreb cati Dumnezei avem. De fapt e logic, daca te doare maseaua roaga-te la Dumnezeu, ca sa treaca durerea. Sau de asta te doare maseaua ca l-ai suparat pe Dumnezeu. Si mai e o vorba, daca te lovesti la cap e clar, te-a lovit Dumnezeu.

Intr-o lume din asta nu putem decat sa ne uitam la ei si sa mergem mai departe. Dar Dumnezeii romanilor continua sa ceara bani. Si romanii, ca sunt prosti nu de alta, le dau. Asa incat ne vom lauda cu urmatoarele doua lucruri.

România va avea cel mai mare Isus din Europa de Est. 

Dar nu e de atat, guvernul da bani pentru catredala mantuirii neamului. Ca nu-i asa? Pe noi Dumnezeu ne mantuieste, nu munca, nu progresul, nu dezvoltarea si constructia. Dumnezeu ne mantuieste. Muriti ba! In chinuri!

Si cu reactia bisericii stupoarea e si mai mare: Credinciosii romani ofera cu bucurie banutul lor pentru Catredala Mantuirii.

Eu sunt un tip foarte religios (nu s-ar zice ha?), am o cultura religioasa foarte buna si statornic implementata inca de tanar. De asta, in loc sa induci omului ca munceste in puii mei si duminica gandeste-te la Dumenzeu, astia vin cu hai sa mai facem o biserica.

Ca idee, cate biserici s-au construit in ultimii 20 de ani? Dar cate spitale? (da chiar, s-a construit vreun spital?) Cate scoli au fost renovate? Si cat s-a investit in cercetare? Dar nu, noi facem biserici, ca da Dumnezeu.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Dumnezeii romanilor

  1. Intotdeauna am zis ca biserica este cea mai mare multinationala din lume. Si in atare postura am auzit cum ca are un departament de PR de stau agentiile in baston. Acelasi lucru ar fi valabil si pentru armata, yang-ul bisericii in topurile institutiilor de incredere pt. romani. Si ca sa fiu on topic cred ca avem multi Dumnezei, ca ii tot aud pe unii si pe altii invocandu-i, ba in familie, ba cand vorbesc de guvern etc.

  2. Asa-i ca nu-i voie sa-njuri? Atunci mai bine ma abtin, prea se inghesuie injuraturile sa-mi iasa pe gura si nu se stie cum dau drumul la vreuna.

  3. Toata lumea se roaga … nu stiu de ce si la cine … insa o fac uneori pentru cele mai ciudate lucruri.
    Eu trebuie sa recunosc ca nu prea le am cu religia, poate ca nu ma rog cum trebuie 🙂

  4. Asa este si ei stiu ca religia este un punct slab al romanului si oricand vor scoate bani din proiecte care au religia la baza. Sa nu mai vorbim despre faptul ca mersul la biserica s-a transformat demult in etalarea tinutelor si subiecte de barfa de genul “aaa, ai vazut-o azi pe aia la biserica, ce fatza avea”… religiozitatea multora se termina in momentul in care ies din biserica si duc o viata de n-ai crede vreodata ca a auzit de Dumnezeu. Despre spitale…nici nu mai e necesar sa se construiasca ca si asa cele pe care le avem deja sunt lipsite de orice conditie…ca bolnav trebuie sa iti cumperi pana si pansamente si vitamina C, ca nu au sa-ti ofere nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: