home to blog Drive-in ATM

Drive-in ATM

Va prezint in poza urmatoare un concept nou: drive-in ATM.

Se intampla in America. Si asta din cel mai simplu motiv, americanii traiesc in masini. De fapt nici n-ar putea trai altfel. Pentru ca lucrurile nu sunt aproape in Statele Unite. Si daca in anumite locuri pentru comoditate se suie oamenii in masini sa se deplaseze dintr-un loc intr-altul, in Texas spre exemplu, acest lucru nu se aplica. Adica pe jos n-ai ce face si n-ai cum sa ajungi nicaieri.  De asta americanii folosesc toti masinile, pentru ca la 39 de grade, stai in masina la aer conditionat si te duci la mall-ul de la 10 mile de casa ta. Sau te duci la servici si faci o ora pe autostrada la limita de 110 mph.

In schimb am fost mirat sa vad drive-in-urile cu ATM. Acolo sunt sedii ale bancilor, care au in fata fix ca la orice alt drive-in, solutii de scos banii de la ATM, solutii de platit facturi si asa mai departe. Si totul sa se intample din masina, ca sa fie soferul cat mai confortabil.

11 thoughts on “Drive-in ATM

 1. Putina corectie! Nu e drive-in ci drive-through (drive-thru).

  La sediile bancare cu pricina poti accesa fie ATM-ul, fie poti comunica direct prin video cu un reprezentant din banca iar cu ajutorul unei fante ii “inmanezi” fie bani, fie cec-uri.

  Chestia asta nu se rezuma doar la banci. Pe langa clasicele Drive-thru – uri pentru mancare, acum sunt in US, si la farmacie ori plasare corespondentei la oficiile USPS (posta de stat a americanilor).

  Ce e fain, ca ti se dau bombonele atunci cand efectuezi tranzactii la banci asa, la drive-thru 🙂

 2. ok, vad ca se folosesc mai multe denumiri, ai dreptate.

  Legat de comoditate, iti prezint o situatie pe care am studiat-o o saptamana (5 zile) – zi de zi!

  In cartierul unde locuiesc eu, este o domnita negresa – semi grasuta, care isi duce si isi aduce copilul la/de la autobuzul scolar cu masina in fiecare zi!

  Adica coboara din scara, urca in masina si merge exact 1/10 mile (aprox. 160m) pana la statia de unde sunt preluati copiii cu autobuzul scolar.

  Prima data am zis ca isi duce dimineata copilul la autobuz si apoi merge la serviciu, dar NU – se intoarce acasa.

  Uite poza:
  http://awesomescreenshot.com/0f1ljxc46

  + oamenii astia aici nu merg pe jos frate! Eu si cu o alta famili de indieni ne scoatem copiii la plimbare prin cartier…

 3. Ce m-a socat acolo e cat de putine car-wash gasesti. Majoritatea pe care le-am vazut sunt de tip do-it-yourelf, unde faci singur curatenie folosind aspiratoarele lor. De spalat exteriorul am vazut ft putine locuri si aproape toate erau cu perii.

 4. Arthur,

  Majoritatea spalatoriilor sunt in cadrul benzinariilor si oferta pe care o adopta foarte multi este urmatoarea: faci plinul + o spalare automata la perii si primesti 5 centi reducere la fiecare galon de benzina.

  Sunt si spalatoriile auto cum sunt la noi, dar alea sunt scumpe – ti se face interiorul + exteriorul dar se aduna vreo 6 pe masina ta si in cateva minute e gata. Costa cam $25 daca nu cauti zilele sau intervalul orar cu reduceri.

  Sau, mai sunt cele gratuite, in cadrul complexelor de apartamente, unde rezidentii au acces gratuit, pe langa alte facilitati, si la un loc cu toate utilitatile pentru a spala masina.

  Sunt in US de o luna jumate si am spalat masina o singura data dar tot la fel de curata a ramas, inclusiv jantele, inclusiv anvelopele… noiii mei sneakersi sunt ca noi 😮

 5. Aia stiu, curatenia “apare” brusc dupa granita cu Ungaria, si culmea, nici peste ocean nu apare mizeria. Totusi, in unele cazuri trebuie sa speli mai des masina, iar aici includ si parbrizele pline de gandacii prinsi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.