home to blog Drama cabinetelor stomatologice fara dotari

Drama cabinetelor stomatologice fara dotari

A inceput sa vuiasca adineauri Facebook-ul prezentand cu lacrimi in ochi, soc si groaza acest clip.

 

Ceea ce e si normal. Te uiti la saracul copil care trebuie sa ajunga intr-un cabinet stomatologic vai de mama lui, fara dotari, cu gresie murdara pe jos si cu un doctor insuficient calificat. Iti amintesti de perioada in care tu te duceai la dentist, cu groaza si plecai disperat de acolo spunand ca nu mai revii niciodata.
Ce nu stiti, este faptul ca medicina a evoluat. Stomatologia s-a schimbat mult de cand eram noi copii si mergeam la doctor. Acum o anestezie nu doare nici daca vrei sa doara. Acum o anestezie e placuta. Iar pentru cei care sunt recalcitranti cand vad ace, exista solutii. Sa va zic ca exista solutii pentru parinti, astfel incat acestia sa inteleaga ce are nevoie copilul lor, dar si cum sa vorbeasca si sa isi educe copilul?
Sau sa va zic ca exista cabinete stomatologice speciale pentru copii, cu doctori care se pricep foarte bine la copii, cu dotari care ii fac pe cei mici sa creada ca vin la joaca si isi repara dintii, nu ca se duc in mainile unui capcaun.

Adica solutii exista, important e sa le vedem.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Drama cabinetelor stomatologice fara dotari

  1. Parinti idioti, a caror unica grija este ca copilul sa nu le murdareasca “smartphone”-ul ala de doi bani cu care idiotii fac un video in modul portrait.

    Cum vrei tu ca acei parinti sa fie in stare sa selecteze un cabinet medical si cat crezi tu ca le pasa de calitatea serviciului medical?

  2. Ultima data cand am fost la un dentist, avea vreo 80 de ani, sa impins in perete cu piciorul ca sa poata sa imi scoata maseaua.
    Ma intrebat de la inceput daca vreau anestezie din import sau Romaneasca(si aici mi-a aratat pumnul sau sticla de tuica).
    La ultima vizita am plecat beat din cabinetul lui

  3. Legat de articol doresc sa mentionez ca pe vremea mea (am in jur de 40 de ani) la scoala exista un cabinet stomatologic , unde faceam examene periodice (clasele mergeau pe rand) iar cei care eram gasiti cu “probleme” eram programati de dl. dr. (in pauze sau dupa terminarea orelor). Cred ca de aici porneste educatia unui copil privitor la vizitele la stomatolog ! Chiar daca nu se mai face acasa , macar la scoala se facea obligatoriu… Cred ca ar trebui (macar daca discutam de profilaxie) sa incurajam aparitia acestor cabinete stomatologice in cadrul unitatilor de invatamant .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.