home to blog Dorel, furtuna, eolienele

Dorel, furtuna, eolienele

In seara asta a fost o furtuna in Pitesti si bineinteles iar a cedat punctul de transformare care aduce curent electric pentru piticu.ro. Mi se pare oarecum normal sa se intample asta, mai ales ca pe firul ala nu e doar serverul meu, nici serverul meu nu e pus intr-0 zona ciudata, ci doar jumatate de oras e afectat de fiecare data de cate ori exista suprasarcina pe retea sau e cate o ploaie mai violenta. Drept urmare o ora nimeni n-a fost in stare sa reporneasca alimentarea cu energie sau poate ca n-au avut chef cei de la CEZ.

In schimb in Bucuresti un Dorel a taiat azi cablul de 110 kV ce alimenteaza sectorul 3 al capitalei si ceva din  partea de nord. Dupa ce au trecut printr-o binemeritata pana de curent (ca deh, aerul conditionat costa), primaria generala vrea ancheta sa afle cine a fost Dorel si roaga frumos bucurestenii sa foloseasca cat mai putin curent electric ca nu cumva sa cedeze cablul de rezerva pe care sunt alimentati, pentru ca altfel avaria va fi mult mai mare.

Si daca nici furtunile nu pot sa ne opreasca curentul electric si nici Dorel, atunci in Constanta se impusca oamenii care nu vor centrale eoliene. De fapt ei vor centrale eoliene ca e mai ieftin si mai practic si mai ecologic si ca asa ni se cere de la Uniune si etc, etc; dar sa primeasca si ei ceva. Ca nu se ducea primarul de capul lui la lupta ostaseasca impotriva constructorului de centrale eoliene, vroia sa primeasca si el dreptul, iar cum constructorul n-a vrut, a iesit tambalau.

Dar nu e bine sa progresam. Nu e bine deloc sa avem cabluri electrice ingropate mai bine in pamant, eventual semnalizate. Nu e bine deloc sa avem cabluri electrice pe stalpi ca vine furtuna si se opreste curentul. Nu e bine nici macar sa producem curent din puterea vantului, ca asta e impotriva naturii. De ce sa folosim noi vantul sa producem curent, el e facut acolo sa sufle, nu sa produca curent pentru noi.

Si daca se poate si exista piese sa nu fie nevoie nici sa schimbam dacia 1300, iar cu masinile noi sa nu mai mergem in service ca asta costa bani.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 thoughts on “Dorel, furtuna, eolienele

 1. ia dati un search dupa oameni/echipamente care “taie” un cablu de 110 KV – sint foarte curios sa vad ce se intimpla

  PS : am terminat Electro

 2. nu e de vina cez, probleme ca astea apar peste tot.
  in romania exista datacentere iar acolo deobicei se hosteaza site-uri (nu in internet cafe-uri)… vrei servicii premium? hosteaza in nxdata, simpliq la un hoster care foloseste datacenterele lor, te costa sub 100 euro pe an…

  vaicareala nu schimba nimic.

 3. Scuze ca ma insinuez neinvitat, am ajuns aici din reportervirtual. CEZ-ul care ti-a taiat tie curentul e tot CEZ-ul care face si eoliene. E CEZ-ul care ne face reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. E CEZ-ul care e mai mult al americanilor decat al cehilor si al olandezilor, mai mult decat al polonezilor.
  Din pacate, impresia ta ca e mai ieftin curentul de la vant e doar o impresie si atat. Nu pentru ieftinatate se investeste in energia verde, ci pentru certificatele verzi care le dau dreptul producatorilor din termo sa ne afume plamanii, iar celor din nuclear sa ne amestece apa cu un izotop nenorocit. Investitia e colosala, deoarece include tot felul de taxe de smecher care se percep la minister si la consiliul judetean si la o filiera din serviciile secrete. Ai avea impresia ca se spala bani, dar sunt doar spagi. Cauta subiectul pe net, eu am scris cateva bucati explozive pe tema asta.
  A.C.

 4. pana sa se ieftineasca energia datorita eolienelor, va mai arde mult carbune in termo si multa apa va curge pe la PF1. si aia e tot o afacere, iar dupa amortizarea costurilor de amplasare, afaceristii vor gasi alte zeci de mii de motive sa nu ieftineasca.
  iar ccd stie ce zice. daca nefericitul ala a taiat un cablu de 110kV aflat sub tensiune, nu mai avem vinovat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.