home to blog Doar 20 de ani

Doar 20 de ani

Daca ar mai fi fost comunism aici…

La festivitatea de deschidere a jocurilor olimpice chinezii au dovedit ceea ce nu putea sa conceapa o lume intreaga. Si anume ca gndirea comunista e atat de sanatoasa incat nu trebuie sa fii prea pretentios ca sa realizezi ceva, ci doar sa urmezi niste reguli si sa ai vointa. Ei au urmat reguli stricte, au avut vointa si au facut in cativa ani ce multi n-ar fi facut in 20.

Si totusi, daca ar mai fi ramas si la noi un pica de mentalitate serioasa, ceva reguli, nu aveam realizarile pe care le au chinezii acum, dar cred ca aproape jumatate eram in stare sa realizam. In schimb la noi au fost alte interese, iar noi, istoric vorbind, am fost tot timpul sclavii altora. Prieteni pe hartie si politic, dar sclavi ca sa nu cumva sa ii deranjam.

In schimb chinezii au demonstrat ca nu sunt altii mai buni decat ei.

Am vazut in reluare de pe NBC ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice. Am ascultat si comentariile din studio, americanii erau mai mult decat impresionati si cu jumatate de gura au trebuit sa recunoasca ca sunt si altii mai buni decat ei.  Mai era ceva de demonstrat?

1 2 3 4 5

7 thoughts on “Doar 20 de ani

 1. Doua întrebari:
  1. Unde naiba ai vazut pe NBC? Ca pe furnizorul tau de cablu sigur nu!
  2. Una din cele mai misto declaratii ale comentatorului NBC a fost în timpul deschiderii cand erau în arena aia 2008 tobosari. Citez “Magnificent but intimidating at the same time!”

 2. Si ei dac-ar scăpa acum (după atâția ani) de comunism ar lua-o razna la fel ca noi. Vezi situația de la ruși unde au nevoie de un control destul de mare asupra mecanismelor statului ca să nu se aleagă praful de ei.
  Bine ca chinezii sunt și mai ușor de manipulat…

 3. Tot americanii, cand vin in Romania si vad Casa Poporului raman cu gura cascata.
  Dar cand vad infrastructura, cand vad blocurile mizerabile, cand vad cat de urma suntem la atat de multe capitole zic, asta-i comunismul. Cu ce pret s-a construit monstrozitatea aia de cladire?

  Asa si la chinezi, cu ce pret crezi tu ca au facut ei festivitatea aia? Si nu numai festivitatea, ci intreaga Olimpiada.

  Nu zic ca acest capitalism de la noi e bun, dar in orice caz e mai bun decat comunismul. Si nu zic ca Europa de Vest sau SUA au un capitalism foarte bun si sanatos, dar este mai bun decat comunismul.

 4. Si cum ramane cu Tibetul. Ce e atat de sanatos in gandirea chinezilor cu privire la Tibet. Sau la poluare, sau … sau …
  Tratezi o situatie in parte insa restul striga un pic la cer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.