home to blog DN1 nu e autostrada

DN1 nu e autostrada

Ma chinui sa ii inteleg pe astia care circula pe DN1. Sunt doua tipuri de soferi, aia care circula sub limita legala si aia care circula cu mult peste limita legala.

Nu pot sa inteleg, cum sa circuli cu 50 la ora pe un drum care iti permite sa mergi cu 70 la ora in localitati, sau cum poti circula cu 80 la ora in afara localitatii, atat timp cat limita e 100 km/h pe drum national.

Pe langa asta imi plac oamenii care merg cu 50 la ora, dupa care tzashnesc de pe banda 1 depasind sau pur si simplu incercand masina, ca apoi sa revina la locul lor. Bineinteles toate astea se intampla fara sa se asigure.

drumul national 1
Pe langa astia sunt aia care cred ca DN1 e autostrada si ca limita oriunde e de 140 km/h ca nu merg cu mai mult, dar nici cu mai putin de atat. In schimb, in categoria astora sunt si unii care merg cu viteze mari o oarecare bucata de drum, dar la un moment dat intra pe un drum laturalnic.

Pericolele publice sunt aia care ies de pe drumuri laturalnice, mergand dupa aceea cu 20 km/h vreo cateva sute de metri. Ma, daca nu te tine masina sau daca nu vrei sa accelerezi mai bine nu iesi pe drum, sau stai pe banda 1, nu in mijlocul strazii.

Pe langa asta sunt aia care nu se uita, nu se asigura, sau mai rau franeaza cand li se pare lor ca zboara o musca in mijlocul strazii. In schimb pe ploaie e foarte periculos, pentru ca pe langa toate astea spuse mai sus, apare si lipsa vizibilitatii.

14 thoughts on “DN1 nu e autostrada

 1. Esti tare. 70 in localitate pe DN1? Din cate am vazut eu din semnele spoite pe asfaltul ala pe care trebuie sa tii masina, ai niste indicatoare mari la intrarea in localitati, pe care scrie 50. am luat si-o amenda pentru nerespectarea lor, acum vreo trei luni 🙂

 2. pitac tu mergi cu 70 / 100 pe dn 1 ?
  daca raspoonsul este da , shi mai mergi shi pe banda de “viteza” atunci faci parte din aia care produc accidente !!!

  daca mergi legal mergi pe banda din dreapta shi lashi nebunii sa treaca

  daca iesi din trara , din ugaria in colo , daca te prinde politia pe banda de “viteza” ca mergi ca melcu tzi o iei grav , de asaemenea daca pe un drum national mergi sub limita de viteza din nou tzi o iei grav , daca obstructionezi depasirea iarashi tzi o iei , etc ….

  eu mi am luat o in italia de exemplu pt ca mrgeam cu 20 de km / h pe un drum national ( in localitate 50 limita ), cautand nu stiu ce magazin… m a tras militzianu pe dreapta, initzial a crezut ca s beat sau drogat , i am explicat ca ma uit dupa un magazin , mi a explicat frumos ca trebuia sa parchez shi sa fac asta pe jos nu din masina , si mi a luat 35 de euro pt obstructionarea traficului sau ceva de genul asta !!!!

  deci vrei legal ? o arzi pe banda din dreata indiferent daca e autostrada sau nu
  vrei formula unu shi te tzin boashele o arzi pe banda de viteza … simplu
  !!!

 3. @makavelis: nu neaparat cu 140 ajungi la stirile de la ora5… ajungi acolo daca esti idiot, daca nu esti constient sau daca nu esti in stare sa stapanesti masina

 4. DN1 este cea mai buna sosea pe care o avem in Romania. Pe A1 imi e frica sa merg peste limita din cauza gropilor, pe DN1 suntr mult mai putine, sunt portiuni pe 3 benzi, e relativ dreapta si mult mai sigura decat autostrada.

 5. problema e k numa p dn1 se merge asa…kestii dinastea vad de fiecare data cand ies din oras, aproape nici un sofer cu bun simt, toti se baga kiar daca nu au masini prea bune. sau daca merg mai incet nu te’ar lasa sa-i depasesti pe portiunile cu 2 benzi, nu nu..ei tre sa depaseasca tiru…zic tiru k numa unu poate pe o portiune de 1km d sosea dubla. asta din urma e f frecventa la tipi ce conduc dubite..
  asa ceva n-am mai vazut..si azi, mergeam inspre arad si nu se asigura cand depasesc..cat pe ce sa se urce peste mine(care eram deja lansat si pe cealalta banda) iar atunci cand te vad nu se baga inapoi…ci persevereaza pan franezi tu k doar el tre sa fie smecher..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.